0
back

diskuze k tématu: Kombi do 70 tis. Kč?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 03.03.2014 09:46, Kombi do 70 tis. Kč?
Dobrý den!

Plánuji koupi automobilu. Moje finanční možnosti jsou do 70 tis. Kč + rezerva pro případný servis, přepis atp. Jelikož jsem podnikatel, potřebuji verzi kombi. Roční nájezd plánuji do 30 tis. kilometrů Zatím se rozhoduji mezi: Škoda Octavia 1, Opel Astra, Vectra a VW golf. Potřeboval bych od Vás radu ohledně doporučené motorizace jednotlivých modelů, ceny servisů, náhradních dílů atp. Předem velice děkuji za odpověď.
respond
brin
number of posts727
date of registration28.03.2011
Monday 03.03.2014 11:20, Cena
Vozidla v této cenové hladině se zásadně nevybírají podle modelu, ale podle stavu skutečného kusu a případně požadovaného motoru - ve vašem případě asi diesel. Takže máte na výběr z nespočtu oktávek a dalších vozidel se vznětovým motorem, které doporučuji vybírat velmi pečlivě a nikoliv podle barvy a slibů prodejce. Připravte se na velké investice.
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Monday 03.03.2014 13:07, Nebude to také lahké drahá...
Vzhledem k plánovanému počtu km/rok bych se asi zaměřil na něco s 1,9 TDI, protože jde o jeden s mála dieselů, který je uservisovatelný i po statisících km a hlavně je to ještě smysluplné. Píšete, že potřebujete kombíka. Takže Octa Combi, Golf/Bora Variant, Passat Var., Audi A4, A6 (od Passata výš je třeba počítat s dražšími podvozkovými i některými jinými díly, ale pokud byste našel kus v dobrém stavu, tak berte). Určitě si nechte cca 30 000 bokem na servis a hledejte hlavně v soukromých inzerátech. V bazarech totiž většinou končí jen podivné kusy. Vybírejte důkladně, určitě to nebude lehké. Možná vás to překvapí, ale vřele doporučuji připojištění proti krádeži k povku, je to za pár korun. Zloději totiž ví, že starý originální díl je lepší a levnější než druhovýroba a mají o tyto vozy velký zájem.
respond
BMW528i
number of posts372
date of registration07.01.2013
Monday 03.03.2014 13:24, Stilo
Dobrý den,
doporučuji koupit za 50tis pěkné stilo 1,9jtd 85kw a nechat si 20tis na rozvody olej pneu atd. a budete mít pěkné pohodlné spolehlivé a ekonomicky přijatelné auto. Jinak se nebojte ani vyžších nájezdů kolem 250-300tkm, tyto kilometry mají stejně všechna auta a daleko víc. na Vw bych v této cenové relaci uplně zapomněl bude to vrak s najetýma 500-600tkm a ještě se krade. Pokud by jste chtěl luxus, tak se koukněte po BMW 530d 525d e39 nebo MB e 270cdi nebo e320cdi W210
respond
Gagarin_CCCP
number of posts66
date of registration02.01.2012
Monday 03.03.2014 22:25, výběr auta
Před více,než5ti rokama jsem kupoval vw passat b5 tdi 81 kw, chtěl jsem rotačku. Kupoval jsem ji od staršího chlápka na inzerát za 80 000,- měla jetech cca 240 000km.
Hele plánoval jsem ji tak na rok, dva a ono to do dneška bez problémů jezdí za pár kaček. udělaly se rozvody, vyměnily podtlakové hadičky, žhavičky, měnil jsem komplet brzdy a do dneška tam jsou a jsou v pořádku, nějakej homokyneťák. Ale motor, převodovka, prostě celý auto šlape jak hodinky, má skoro 400 000 a vše ok až na nějaké blbiny.
Takže staré TDI rotačku jedině doporučuji, Oktávka je na díly levnější, takže spíš tu, ale i tu jsme měli v baráku v kombálu a prodávala se s více jak 400 000 km a byla naprosto v pořádku!
Tím neuděláte nic špatnýho, hlavně si to fakt prohlídnout a překontrolovat, než něco bezhlavě koupit!
Jinak na Passata jsem tu psal recenzi, někde to bude pod mým nickem
respond
eTeflon
number of posts173
date of registration04.11.2008
Tuesday 04.03.2014 00:43, Koncern
Připojuji se k většině, koupil bych Octavku I 1,9 TDi nebo SDi(sice je to pomalejší, ale naprosto nezničitelný a blbuvzdorný motor). Dají se koupit velice zachovalé kusy, sice budou mít určitě kolem 400-500tkm (na tacho bude určitě 240 ), ale u takovýchto vozů rozhoduje stav konkrétního vozu! Každopádně s tímto autem určitě neuděláte chybu. Ještě bych možná pouvažoval nad starší AUDI A6/C4 2.5TDI 85/103kW pětiválec ve verzi kombi. Obrovský kombík s naprosto perfektním motorem, 6-ti rychlostní převodovka a spotřeba kolem 5,5-6l nafty!! Díly jsou levné a auto je opravdu nenáročné! Takovou AUDI mám a opravdu jsem tomu sám nevěřil, dokud jsem si ji nekoupil
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Tuesday 04.03.2014 13:59, RE: Koncern
eTeflon posted by:
Připojuji se k většině, koupil bych Octavku I 1,9 TDi nebo SDi(sice je to pomalejší, ale naprosto nezničitelný a blbuvzdorný motor). Dají se koupit velice zachovalé kusy, sice budou mít určitě kolem 400-500tkm (na tacho bude určitě 240 ), ale u takovýchto vozů rozhoduje stav konkrétního vozu! Každopádně s tímto autem určitě neuděláte chybu. Ještě bych možná pouvažoval nad starší AUDI A6/C4 2.5TDI 85/103kW pětiválec ve verzi kombi. Obrovský kombík s naprosto perfektním motorem, 6-ti rychlostní převodovka a spotřeba kolem 5,5-6l nafty!! Díly jsou levné a auto je opravdu nenáročné! Takovou AUDI mám a opravdu jsem tomu sám nevěřil, dokud jsem si ji nekoupil

S tím SDI jsem si ještě vzpomněl na Fabii combi SDI. Za stejné peníze jako Octa SDI bývá s lepší výbavou (aspoň nějakou) a v lepším stavu než Octa SDI. Navíc je lehčí a nejede špatně. Kamarád ji má a není to tak hrozný lenoch (to auto ). Je plně spokojen.
respond
number of posts
date of registration
Thursday 05.06.2014 14:22, re:
Dobrý den. Z hlediska provozních nákladů bude podle mého názoru nejlepší volbou Škoda Octavia s dieselovou devatenáctistovkou. Pokud jí dopřejete alespoň běžnou údržbu, vydrží sloužit po statisíce kilometrů, ceny náhradních dílů jsou díky její rozšířenosti nízké a jejich dostupnost bezproblémová. Najít zachovalý kus v dobrém stavu ale nebude jednoduché.
respond

update
you watch this topic

stop watching this topic

similar vehicles on offer:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.