0
back

diskuze k tématu: Jaký typ motoru zvolit do Škody Octavie

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, typ vozidla, osobní
No1cz
number of posts2
date of registration08.03.2017
Wednesday 08.03.2017 10:49, Jaký typ motoru zvolit do Škody Octavie
Dobrý den,

potřeboval bych poradit, jaký typ motoru zvolit do Škody Octavie sedan/kombi 5DV. Najedu ročně max 15 000 Km a jezdím hlavně ve městě na nákupy a dálnice na nějaké rodinné výlety. Předpokládám tedy, že určitě zvolit benzín než naftu. Otázka zní, ale kolik minimálně KW a objem motoru? Jedná se o to, že když jedem na výlet, jsme většinou plně naloženi a na dálnici bych byl nerad, abych měl problémy s předjížděním atp. jako se škodou Fabii 1,2 HTP, která do kopce jede 20 Km/h, když je plně naložená.

Nadále určitě nebudu chtít novou Octavii za 600 000 Kč, ale něco rozumného tak do 150 000 Kč max, tak prosím na to brát ohled také.

Popřípadě by jste volili jinou alternativu než Škodovku? Ještě nejsem úplně zkušený řidič (mám řidičák chvíli), proto bych rád, Škodovku, že jsou na ní levné a zároveň dobře dostupné náhradní díly.

Díky všem za pomoc/doporučení.
respond
BobanHTP
number of posts2404
date of registration19.08.2015
Friday 10.03.2017 11:58, Octávie 1.6 MPI nebo F. Focus 1.6 Duratec, ale klidně i Golf Variant 1.6 MPI nebo Jetta 1.6MPI
Ahoj, jestli jezdíš často po městě, tak atmosférický ben. motor je ideál. Vím o čem mluvím, protože pravidelně střídám Rapid 1.2 TSI a F.Focus II 1.6, a malý turbomotor prostě do 1800 je mrtvý, takže popojíždění po městě není příjemné, navíc trpí tím i celý motor, turbo nevyjímaje.
Protože jezdíš i výlety plně naložený, tak Octávie kufrem ti vyhoví a nemusí to být kombi. Problém je s předražením Octávií, dále že se moc kradou(hav. pojištění bych si zaplatil), a také s výbavou. Ve tvé cenové relaci je to většínou jen ABS, ASR, 4xairbag, mech. klimatizace.

U Fordu dostaneš za stejnou cenu ABS, ASR, ESP, 6xairbag, navíc víceprvkovou zadní nápravu.
Pravdou je, že pro výlety je lepší pak kombík, ale já mám hatchbak 400l kufr a dovolenou plně naložení vždy zvládneme a kratší vůz se ve městě hodí. Jediné co může u Fordu bolet je slabší odhlučnění, ale zase je to kus od kusu. Všiml jsem si , že vyšší výbavy dovezené z Německa na mě působí lépe odhlučněné, ale můžu se mýlit...
Díly jsou jen o trošku dražší než pro Oct, ale ne vše je třeba mít v originálu a pak se rozdíl smazává.

Pak je tu něco s o třídu lepším komfortem - VW Jetta nebo VW Golf Variant s klasickým 1.6 MPI motorem, který je ale lépe odhlučněný než v Oct, podvozek je výtečný, vše má nadstadardní životnost a i po těch letech je interiér minimálně příjemný. Díly jsou opět o něco dražší, než pro Oct, ale nic fatálního a někdy stačí úplně druhovýroba jako u Fordu.

Holt je z čeho vybírat, je třeba si auta vyzkoušet
respond
No1cz
number of posts2
date of registration08.03.2017
Friday 10.03.2017 14:33, Podekovani
Ahoj,

super, dekuji za vycerpavajici info a porovnani vozu. Odnasim si z toho, ze se mrknu na VW Jetta, VW Golf Variant s klasickym 1.6 MPI motorem nebo Ford Focus 1.6.

Urcite souhlasim, ze do mesta se hodi mensi auto. Musim vyzkouset a trosku zajezdit, ktere bude vyhovovat.

Jeste jednou diky.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.