Ladynka1 posted by:
Najezdím pracovně měsíčně cca 1800km a koně táhnu 3x za měsíc. Spotřeba je pro mě opravdu důležitá. Po úvaze jsem rozhodla pro vlek na jednoho koně, tudíž max do 1600kg. Mylsítě, že by se ocatvia zničila i přesto, že to má na kouli? Děkuji
Na 1 koně oktávka 4x4 bohatě stačí. Sice nepočítejte s žádnou extra dynamikou, ale s koněm za zády jsem stejně ještě nikoho jet rally neviděl. Výhoda 4x4 v tomto případě je i krátce odstupňovaná 6st. převodovka. Motor, pohon i převodovka toto tahání za předpokladu pravidelných výměn olejů vydrží. Spojka se setrvačníkem bude hodně záležet na vaší šikovnosti. Rozhodně zapomeňte na podtáčení (dunění) motoru, nebo pomáhání si delším prokluzem spojky! Za zvážení zde stojí i automat DSG, ale jen s doloženými pravidelnými výměnami oleje. Sice se u něj také po čase musí spojky vyměnit, ale elektronika dokáže pohlídat přešlapy a pro tahání je automat uživatelsky daleko přívětivější. Určitě si ke koupi přizvěte odborníka, protože octavie a zvlášť 4x4 si nikdo nekupuje aby je jen leštil. Na 1 koně to ale je ideál. Výborný na tahání je i Yeti 2.0 TDI, ale to je jiná cenová kategorie.