0
back

diskuze k tématu: Jaké auto by bylo nelepší ?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 06.11.2014 14:43, Jaké auto by bylo nelepší ?
Dobrý den,
za nějaký čas se chystám koupit druhé auto. Nyní mám Ford Mondeo ,2,5 V6 ,rv 2003. Auto už má své kilometry najeto,proto se na Vás obracím na radu. Uvažuji mezi vozy Ford Mondeo od r 2009, škoda octavia ,škoda superb II, volkswagen passat. Roční nájezd kolem 20 000 km,časem počítám,že by to mohlo byt i více. Prosím o radu,jaké auto by jste mi doporučili.
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Thursday 06.11.2014 15:15, Těším se
Na doporučení se těším. Mám stejné auto, trochu starší, ale nechci přijít o kulturu chodu, takže je to s výběrem ještě horší.
Mám pár kandidátů:
Idealání by byl Superb 3,6 V6 4x4, který je prostorný, výkonný, nabízí díky sofistikovanému systému otvírání kufru verzi liftback, jenže podle recenzí pohon nám trochu zlobí. Momentálně je nejžhavějším kandidátem Subaru Outback s motorem 3,0 H6 (starší verze do roku cca 2009), který má jedinou pihu na kráse, že je to kombi, ale jinak má všech 5 P, které chci.
Palivo (benzín)
Pohon (6 válců + nejlépe 4x4)
Provedení (liftback - zde není)
Peníze (cca 200 tisíc)
Provoz (max. 8 let)
respond
Zdeny60
number of posts1248
date of registration08.09.2009
Thursday 06.11.2014 17:42, RE: Těším se
David V posted by:
Na doporučení se těším. Mám stejné auto, trochu starší, ale nechci přijít o kulturu chodu, takže je to s výběrem ještě horší. Mám pár kandidátů: Idealání by byl Superb 3,6 V6 4x4, který je prostorný, výkonný, nabízí díky sofistikovanému systému otvírání kufru verzi liftback, jenže podle recenzí pohon nám trochu zlobí. Momentálně je nejžhavějším kandidátem Subaru Outback s motorem 3,0 H6 (starší verze do roku cca 2009), který má jedinou pihu na kráse, že je to kombi, ale jinak má všech 5 P, které chci. Palivo (benzín) Pohon (6 válců + nejlépe 4x4) Provedení (liftback - zde není) Peníze (cca 200 tisíc) Provoz (max. 8 let)

Věřím, že vybereš správně - tady vlastěn ani jiná volba není = H6. Jinak pokud přímo nabazíruješ na kombi, pak se mrkni na Legacy. V roce 2009byly poslední edice, která měla absolutně vše - včetně DVD, kamery, SI drive, řazení na volantu, bixenony, atd... 3 mapy, od beránka p dravce. Obecně mají legacy menší nájezdy.
A o kultuře chodu se ti budeou v noci zdát sladké sny
respond
Zdeny60
number of posts1248
Thursday 06.11.2014 17:49, 6ti válec
Pokud bych měl volit cestu 6ti válce, tak ybch se mrknul na již diskutované Subaru, Ford je mimo, ten nic nemá.
Ale zajímavou volbou by mohl být Lexus (IS250 nebo GS300). Tyto vozy Mondeo předčí zcela ve všem, zejména ale ve spolehlivosti a kvalitě. Jídzní komfort se moc popisovat nedá, to chce prostě zkusit.
Řada lidí ti bude nabízet BMW. To je také volab, ale slušný kus se slušným nájezdem a hlavně za dobrou cenu abys pohledal. BMW bývá v nemalém % případů napadeno tuzerem garážovým a výsledek pak předčí všechna očekávání. Ale i to je volba.
Audi nabízí také dobré 6ti válce, zejména ty, které ještě nemají přímý vstřik paliva. (jsou odlnější).
Dobrá varianta, i když dražší na servis a málo rozšířená, je Honda Legend. je to výtečné aut, navíc 4x4, ale drahé na servis. Svezení však je parádní.
Jo jo, jak někdo ochutná 6ti válec, ke 4 válci se mu pak nechce

Z SUV: např. Nissan Murano,Subaru Tribeca a další, ale vše to bude o ceně, servisu a možná i o spotřebě, pojistce atd...
respond
Pavlik
number of posts1328
date of registration09.10.2008
Thursday 06.11.2014 19:28, RE: 6ti válec
Zdeny60 posted by:
Pokud bych měl volit cestu 6ti válce, tak ybch se mrknul na již diskutované Subaru, Ford je mimo, ten nic nemá. Ale zajímavou volbou by mohl být Lexus (IS250 nebo GS300). Tyto vozy Mondeo předčí zcela ve všem, zejména ale ve spolehlivosti a kvalitě. Jídzní komfort se moc popisovat nedá, to chce prostě zkusit.Řada lidí ti bude nabízet BMW. To je také volab, ale slušný kus se slušným nájezdem a hlavně za dobrou cenu abys pohledal. BMW bývá v nemalém % případů napadeno tuzerem garážovým a výsledek pak předčí všechna očekávání. Ale i to je volba.Audi nabízí také dobré 6ti válce, zejména ty, které ještě nemají přímý vstřik paliva. (jsou odlnější).Dobrá varianta, i když dražší na servis a málo rozšířená, je Honda Legend. je to výtečné aut, navíc 4x4, ale drahé na servis. Svezení však je parádní.Jo jo, jak někdo ochutná 6ti válec, ke 4 válci se mu pak nechce Z SUV: např. Nissan Murano,Subaru Tribeca a další, ale vše to bude o ceně, servisu a možná i o spotřebě, pojistce atd...

Pokud si z našich diskusí dobře pamatuji fakta, tak David nechce sedan a už vůbec ne SUV. Za ideál považuje liftback, horší ale akceptovatelná varianta je kombi. Ale jinak doporučení Lexusu GS300 dává smysl, nedávno jsem se s jedním obstarožním svezl a nechtěl jsem věřit, že má najeto přes 400 tisíc (tak vypadá uvnitř Superb II po 100 tisících km). Naopak naprostý nesmysl je doporučení Murana - převodovka CVT v něm víc než 150 tisíc km nepřežije.
respond
tonyk
number of posts19
date of registration24.10.2006
Thursday 06.11.2014 22:55, Obavam se ze idealniho kandidata nenajdete
Osobne jsem Mondeo MKIII vymenil za Outback 2,5i rv. 2005 a jediny rozumny prinos je v pohonu 4x4, ktery je skvely a ja ho skutecne vyuziji. Spotreba ctyrvalce Subaru je cca stejna jako sestivalec v Mondeu, jizdne je Outback ponekud meky, zataci sice ochotne, ale houpe se a Mondeo mi pripadalo jistejsi. A hlavne Outback je podstatne mensi jak mondeo a to jak pro lidi, tak pro zavazadla. Pokud vylozene nepotrebujete ctyrkolku, tak bych si nasel nejakou peknou MKIV s volvo petivalcem.
respond
Zdeny60
number of posts1248
Friday 07.11.2014 06:27, osobní volba
Tonyk:
to, co popisuješ u OTB, může znamenat v podstatě dvě věci: první - podpozkové skupiny tvého OTB už nejsou v nejlepší kondici. Druhá- nevhodné pneumatiky. Oboje se na projvu OTB projevuje neksutečným způsobem. V každém případě je fakt ten, že díky stavbě OTB se v zatáčkách naklání více, ale pokud je v perfektním stavu, tak je jeho projev naprosot precizní. A věř, že ve finále toho předvede víc, než Mondeo. To je už nekonečně krát dokázáno.
Spotřeba je jasná, 15% se ztratí na roztáčení dalších 2 kol a s tím související mechaniky.

Pavlik: Murano mě napadl jako příklad auta, kde je velmi dobrý motor V6. S tím variátorem bývá problém, ale v generaci po FL už ne tak dramatický.
A pokud tedy by mělo jít o auto pro Davida, pak se tím omezuje snad jen na to GS. Neznám jiný LB v zaplatitelné ceně, která má V6, případěn jiný koncept šestiválce. U kombi jich pár najde, jen se bojím že bude muset lovit hlavně v německých vodách, či individuální dovoz z Japonska
respond
Pavlik
number of posts1328
date of registration09.10.2008
Friday 07.11.2014 07:52, RE: osobní volba
Zdeny60 posted by:
Tonyk: to, co popisuješ u OTB, může znamenat v podstatě dvě věci: první - podpozkové skupiny tvého OTB už nejsou v nejlepší kondici. Druhá- nevhodné pneumatiky. Oboje se na projvu OTB projevuje neksutečným způsobem. V každém případě je fakt ten, že díky stavbě OTB se v zatáčkách naklání více, ale pokud je v perfektním stavu, tak je jeho projev naprosot precizní. A věř, že ve finále toho předvede víc, než Mondeo. To je už nekonečně krát dokázáno. Spotřeba je jasná, 15% se ztratí na roztáčení dalších 2 kol a s tím související mechaniky. Pavlik: Murano mě napadl jako příklad auta, kde je velmi dobrý motor V6. S tím variátorem bývá problém, ale v generaci po FL už ne tak dramatický. A pokud tedy by mělo jít o auto pro Davida, pak se tím omezuje snad jen na to GS. Neznám jiný LB v zaplatitelné ceně, která má V6, případěn jiný koncept šestiválce. U kombi jich pár najde, jen se bojím že bude muset lovit hlavně v německých vodách, či individuální dovoz z Japonska

Aut střední třídy s V6 je opravdu velmi málo. Za relativně rozumný peníz mě ještě napadla Insignia 2,8T (je i liftback) nebo Volvo V70 T6 (byť je o třídu výš).
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Friday 07.11.2014 08:55, RE: osobní volba
Pavlik posted by:
Zdeny60 posted by:
Tonyk: to, co popisuješ u OTB, může znamenat v podstatě dvě věci: první - podpozkové skupiny tvého OTB už nejsou v nejlepší kondici. Druhá- nevhodné pneumatiky. Oboje se na projvu OTB projevuje neksutečným způsobem. V každém případě je fakt ten, že díky stavbě OTB se v zatáčkách naklání více, ale pokud je v perfektním stavu, tak je jeho projev naprosot precizní. A věř, že ve finále toho předvede víc, než Mondeo. To je už nekonečně krát dokázáno. Spotřeba je jasná, 15% se ztratí na roztáčení dalších 2 kol a s tím související mechaniky. Pavlik: Murano mě napadl jako příklad auta, kde je velmi dobrý motor V6. S tím variátorem bývá problém, ale v generaci po FL už ne tak dramatický. A pokud tedy by mělo jít o auto pro Davida, pak se tím omezuje snad jen na to GS. Neznám jiný LB v zaplatitelné ceně, která má V6, případěn jiný koncept šestiválce. U kombi jich pár najde, jen se bojím že bude muset lovit hlavně v německých vodách, či individuální dovoz z Japonska
Aut střední třídy s V6 je opravdu velmi málo. Za relativně rozumný peníz mě ještě napadla Insignia 2,8T (je i liftback) nebo Volvo V70 T6 (byť je o třídu výš).

Ano, tayhle auta také vstupují do výběru, nicméně já si u dotazu přihřívám polívčičku, původně jsem se neptal já, jen jsem komentoval, že budu řešit to stejné a už teď mapuji terén, i když mám cca 2 roky čas. Vždy ve střehu.
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Friday 07.11.2014 10:22, RE: Jaké auto by bylo nelepší ?
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, za nějaký čas se chystám koupit druhé auto. Nyní mám Ford Mondeo ,2,5 V6 ,rv 2003. Auto už má své kilometry najeto,proto se na Vás obracím na radu. Uvažuji mezi vozy Ford Mondeo od r 2009, škoda octavia ,škoda superb II, volkswagen passat. Roční nájezd kolem 20 000 km,časem počítám,že by to mohlo byt i více. Prosím o radu,jaké auto by jste mi doporučili.

Při tomto nájezdu a u koncernových aut bych šel klidně do dieselu 2.0 TDI CR - s manuálem a předokolkou si na sebe vydělá a přijde mi nejen z hlediska spotřeby rozumnější než 3,6 v Superbu s DSG a 4x4 (i když je to parádní svezení a spotřeba se dá udržet kolem 10 l), navíc výběr je široký a motor při správné údržbě vydrží hodně. S oktávkou si jen hraje a svezení je to víc než příjemné.
respond
number of posts
date of registration
Tuesday 11.11.2014 23:25, RE:
Dobrý den. Každý automobil z Vašeho výběru má svá pro a proti, s žádným ale nešlápnete vyloženě vedle. Ford Mondeo třetí generace by byl dobrou náhradou za Vaše současné mondeo, i když už jsou jeho jízdní vlastnosti laděny spíše pro větší komfort. Místo šestiválce už má ale pod kapotou jednotku o válec chudší, byť přeplňovanou. Atmosférický šestiválec lze mít také pod kapotou Škody Superb nebo Passatu. Octavia spadá do nižší střední třídy, proto ji v žebříčku řadím na poslední místo.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.