Lou posted by:
Děkuji za odpovědi. Špatně jsem definoval dotaz, je mi jasné, že auto se nevyplatí, spíš jestli má cenu kupovat Felicii a dávat za to 30k oproti té Octavii. Je mi nějak jedno, jestli dám za provozní náklady ročně cca 20k nebo 30k. Spiš jak je to s kvalitou, spolehlivostí atd. Těch 10k myslím spíš na věci typu brzdy, filtry, olej atd., ne, že by to auto bylo nepojízdné. Děkuji za příspěvek. Se zahraničními značkami nemám moc zkušenosti, jen s Opelem a ne moc dobré. Jak je to u Renaultu se spolehlivostí a na co trpí? Trochu se bojím toho, abych nekoupil auto za 30k z bazaru a nedojel jsem s nim domu. Samozřejmě vím, že za 30k nekoupím auto v perfektním stavu a naprosto bezůdržbové, jde mi o to, aby mě "nesežralo" i s botama. Předem děkuji za odpověď.
Ahoj, uvedu svůj příklad. V roce 2014 jsem potřeboval druhé auto, koupil jsem z Itálie dovezený Peugeot 206 1.1 44kw - asi nejspolehlivější motor od PSA. Hned jsem nechal udělat rozvody(2500kč), vodní pumpu(600), vyměnil výfuk(1700), olej, všechny filtry. Auto jsem dva roky používal bez problémů na ježděni do práce 2x40km. Auto bez koroze, tichoučké, porucha jen termostat za 250kč.
Nyní prodáno za 36000kč. Slouží dál bez poruch.
Můj kamarád má podobné zkušenosti s R.Megane I, motor 1.6 ben. Opravoval jen mechaniku okna zadních dveří. Megane je větší a pohodlnější a má asi nejlepší antikorozní ochranu ve své době a kategorii. Díly můžeš používat druhovýrobu - i tam najdeš kvalitní výrobky.
Výhoda oproti Octávii je ve výbavě, pro mě je třeba důležité mít ABS, airbagy a klimatizaci
Felicie - tam se bojím nejen koroze ale hlavně bezpečnosti, crash testy budou docela pod limity