0
back

diskuze k tématu: Co byste vybrali do 150tis. - Octavia, Fabia, Passat nebo Golf?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla
Detony
number of posts1
date of registration16.10.2016
Sunday 16.10.2016 13:36, Co byste vybrali do 150tis. - Octavia, Fabia, Passat nebo Golf?
Zdravím potřebuji koupit auto. Uvažuji o škodovce buď Octavii nebo Fabii nebo VW evi jiné kromě Fiatu a japonců - nedobré zkušenosti, ikdyž mám staré mondeo combi a byl jsem spokojen jenže už je stařík rv.93 a nechci dále do něho investovat Potřebuji ho na cestu do práce cca 12 km na zahradu 15 km a na chatu cca 40 km, takže uvažuji o benzínu v combi verzi potřebuji větší kufr, sekačka a pod. Navíc čtyřčlená rodina takže nákupy a podobně. Ale zase aby dojelo i přes republiku nebo i do zahraničí . Uvažoval jsem do o částce do 150 tis. Díky za rady
respond
Martin72
number of posts82
date of registration30.09.2016
Sunday 16.10.2016 15:56, Výběr auta
Tvůj dotaz mě docela pobavil. Ne z důvodu rady, ale možných adeptů. Dopoledne přišel kolega s podobným dotazem. Zatím co se kochal nabídkou, jsem se já šel podívat jaké motorizace jsou v nabídce a jaká je jejich spolehlivost. O koncernové produkty se moc nezajímám, tak jsem šel nasosat nějaké info z netu a od známých ze Škodovky. Jak momentálně koukám na kolegu, tak to už na koncernovou produkci nevypadá. Stačí si projít net a do vyhledávače použít slova jako rozvody, vysoká spotřeba oleje, benzín v oleji, ERG ventil, palivové čerpadlo, zakarbonování přímovstřikovaných motorů atd.. Tak že, pokud nemáš někoho s křišťálovou koulí, tak hodně opatrně. Přeji ti, ať máš šťastnou ruku při výběru.
respond
Jencek
number of posts91
date of registration09.01.2016
Sunday 16.10.2016 19:18, oktavia 2
Oktavia 2 kombi 1.6 75kw pokud vykon staci
respond
KoobaS
number of posts1042
date of registration23.04.2014
Monday 17.10.2016 08:15, Re
Po víkendovém čtení Světa motorů: Pokud to vážně musí být shade nebo koncern, tak Octavia I Tour 1,8 Turbo.
Ale bude se blbě hledat a je to 150 tisíc za auto kostrukčně 20 let starý...
respond
driver111
number of posts528
date of registration13.03.2013
Monday 17.10.2016 09:11, RE: Re
KoobaS posted by:
Po víkendovém čtení Světa motorů: Pokud to vážně musí být shade nebo koncern, tak Octavia I Tour 1,8 Turbo.Ale bude se blbě hledat a je to 150 tisíc za auto kostrukčně 20 let starý...

Nechci se hádat, ale oktávia I pod označením tour se dělal pouze s motorem 1.9 tdi pd a v benzínu to byla pouze 1.6 atmosféra, ale třeba se pletu. Jinak koncepce sice 20 let stará, ale odolná, raději budu mít odolnou 20 let starou koncepci, než něco, lautr supr new a bude se to sypat . Ale vím co jsi chtěl říct - moc peněz za takové auto, to je pravda.
respond
sheogorath
number of posts527
date of registration27.05.2016
Monday 17.10.2016 11:09, RE
A z vyse uvedenych duvodu kdo ji ma v dobry stavu, neproda
respond
KoobaS
number of posts1042
date of registration23.04.2014
Monday 17.10.2016 12:38, RE: Re
driver111 posted by:
KoobaS posted by:
Po víkendovém čtení Světa motorů: Pokud to vážně musí být shade nebo koncern, tak Octavia I Tour 1,8 Turbo.Ale bude se blbě hledat a je to 150 tisíc za auto kostrukčně 20 let starý...
Nechci se hádat, ale oktávia I pod označením tour se dělal pouze s motorem 1.9 tdi pd a v benzínu to byla pouze 1.6 atmosféra, ale třeba se pletu. Jinak koncepce sice 20 let stará, ale odolná, raději budu mít odolnou 20 let starou koncepci, než něco, lautr supr new a bude se to sypat . Ale vím co jsi chtěl říct - moc peněz za takové auto, to je pravda.

Já si to myslel taky... Dle světa motorů se ale dodávala i do Touru až do roku 2010, pak ji pohřbila EURO5... Problém je spíš ten, že kdo měl na TOUR 1,8T, tak spíš zvolil rovnou Octu II. Odolnost Octy I oceňuju, ale těch 150 je podle mě prostě moc. Při porovnání třeba se Stilem nebo 406....
Přestože nejsem ani trochu fanoušek koncernu, tak tenhle motor mě strašně láká, ale spíš v nějaké starší A3/A4.
Jinak pravda je, že ty auta prostě nejsou, na sauto jsem našel jeden tour 1,8T
respond
Giorgio
number of posts814
date of registration09.05.2007
Monday 17.10.2016 13:02, RE: Re
KoobaS posted by:
driver111 posted by:
KoobaS posted by:
Já si to myslel taky... Dle světa motorů se ale dodávala i do Touru až do roku 2010, pak ji pohřbila EURO5... Problém je spíš ten, že kdo měl na TOUR 1,8T, tak spíš zvolil rovnou Octu II. Odolnost Octy I oceňuju, ale těch 150 je podle mě prostě moc. Při porovnání třeba se Stilem nebo 406.... Přestože nejsem ani trochu fanoušek koncernu, tak tenhle motor mě strašně láká, ale spíš v nějaké starší A3/A4.Jinak pravda je, že ty auta prostě nejsou, na sauto jsem našel jeden tour 1,8T

Ono je ještě nutné se zaměřit na to, jak jsou O1 Tour ošizené oproti původním O1, například v antikorozní ochraně. Jednu jsme teď vyřazovali z firmy po 211 tkm a kvetla jako jarní louka, což je u nebouraného auta z konce roku 2008 dost smutné.
respond
BobanHTP
number of posts2404
date of registration19.08.2015
Sunday 23.10.2016 19:41, RE: Co byste vybrali do 150tis. - Octavia, Fabia, Passat nebo Golf?
Detony posted by:
Zdravím potřebuji koupit auto. Uvažuji o škodovce buď Octavii nebo Fabii nebo VW evi jiné kromě Fiatu a japonců - nedobré zkušenosti, ikdyž mám staré mondeo combi a byl jsem spokojen jenže už je stařík rv.93 a nechci dále do něho investovat Potřebuji ho na cestu do práce cca 12 km na zahradu 15 km a na chatu cca 40 km, takže uvažuji o benzínu v combi verzi potřebuji větší kufr, sekačka a pod. Navíc čtyřčlená rodina takže nákupy a podobně. Ale zase aby dojelo i přes republiku nebo i do zahraničí . Uvažoval jsem do o částce do 150 tis. Díky za rady

Ahoj, Fábie II není zrovna spolehlivé auto. Zajímavé je, že se to začne kazit tak akorát po 130000km. Poddimenzovaná přední náprava, ucvaknuté dráty do předních dveří, rozsypané výfukové tlumiče atd.
Takže za mě Octávie II 1.6 MPI, nebo Golf Variant s tim samým motorem a nebo etalon této třídy Ford Focus II 1.6 74kw
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.