citation:
reakce na: enmuhan2, 22.06.2018 07:44 (Díky za reakci
. Včera by ...)
Ahoj, za 400tis.kč je tak dobrý výběr, že bych hned šel koupit něco nového. A určitě kombík, mám teké dětí a se slzou v oku jsem prodal Ford Focus II 2009 (bez poruch) hatchback a koupil ojetého kombíka Megane III, kde se konečně vleze i něco kromě kočárku
Za danou cenu je nejlepší volba Ford Focus III kombi 1.6 Ti-VCT a jestli automechanik od manžela mluví něco o nekvalitě, tak by měl vědět, že právě Octávie III už mají některé díly z asie
Jenže pan automechanik nikdy nic jiného patrně neopravoval, než Škodovky a tak patří spíše do skanzenu
Jen pár příkladů
- můj kamarád má R. Laguna II 2006 1.9 DCi, najeto 400tis.km a má původní vstříky i turbo, olej nebere. Kdo to může říct o spousty koncernových 1.6 TDI? Nikdo
- já měl donedávna 15 starý Peugeot 206, koupený snad v nejhorší autobazaru v Ostravě. Poruchy? Vyměnil jsem výfuk, nalil olej a jezdil tři roky bez poruch a auto ještě dobře prodal. Klimu jsem používal každé celé léto, kompresor původní...
- já měl Focus II 1.6 ben. 2009, prodáno před rokem najeto 150tis.km bez poruchy. Věměněna jedna trubka serva za 200kč, protože se rosila
- teď mám Megane III 2009 1.6 74kw. Porucha? Motor ok, převodovka ok. Vše v elektrice ok. Najeto cca 130tis.km. Vyměnil jsem středový výfuk akorát.
- můj skorošvagr má Hyundai i30 2009 1.4 ben., najeto přes 200tis.km, porucha ? Zatím žádná.
Troufám si říct, že pokud byste si teď koupila ten Focus III, tak za 10let by Vás manžel prosil ať jej vyměníte za jeho Octávii, která bude mít už kdeco vyměněné, za tím si prostě stojím.
Tak držím palec a nedejte se. Ano Golf je dobrý, Passat též, ale právě Octávie je něco jiného. Mě třeba překvapilo jak málo lidí ví, že současný hit Octávia 1.4 TSI Trumf je dováží z Ruska. O (ne)kvalitě tamních dodavatelů vůbec nepochybuji