nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den za pár dní mi končí autoškola a s výběrem aut si jaksi nevím rady , když se zeptám známých respektive táty který už dlouhou dobu dělá taxikáře a vystřídal spoustu aut vždy říkají octavii první řady , ale říkám si pokud se koukám na mondea cca rok 2002+ v naftě (kterou bych upřednostňoval před benzínem hlavně kvůli spotřebě) zdá se mi co se týče najetých kilometrů výhodnější cenově jelikož začnu pracovat až příští rok předpokládám s prvním vozem cca do 50.000 ale říkají že octavia je mnohem spolehlivější než ford mondeo který se mi po dlouhém hledání i vzhledově líbí víc takže samotná otázka spočívá v tom co radši Octavii či Mondeo r.v. 2002+ a max do 50 tis. nejlépe naftu , předem díky za odpověd.
Pokud táta dělá taxikáře, považuji skoro za zbytečné ptát se tady.
Mimochodem a má pravdu. Za tu cenu bude naftová Octavia když ne spolehlivější, tak alespoň provozně levnější než naftové Mondeo z roku 2002.
O obou vozech a jejich specifických problémech je tady mraky informací, stačí si udělat odpoledne volno, vyhledat a přečíst. Mondeo? Proč ne, ale raději benzínové. A spotřeba je tak 1/3 nákladů na ojetinu, takže laborovat s hypotetickými litrovými rozdíly moc smysl nemá.