A jak jsi svůj příspěvek myslel? Já ho pochopil jednoznačně. Nevím proč bych měl být za zoufalou a potrefenou husu? Jen nemám rád, když se někdo do někoho bezdůvodně naváží a přidal jsem osobní zkušenosti. Konstruktér sice nejsem, ale není tajemstvím, že F2 sdílí s F1 celou podvozkovou platformu a ze začátku používala i stejné motory. F2 si klidně dovolím označit jako velký facelift. V čem jezdíš hledat nebudu, když to tu nechceš napsat. Hlavně že to nebude stará "plečka" jako O1 nebo F1
Tak ještě jednou, pro méně chápavé spoludiskutéry - kolega na kterého jsem ve svém příspěvku reagoval přibližně napsal, že doba felicií a š 100 je minulostí. Já odpověděl konstatováním, že stejně tak může Fabie a Octavie 1 považovat za plečky, neboť jsou již také zastaralé, technicky i designově překonané (a to mi nijak nevymluvíš, protože to je realita). Tímto konstatováním jsem nedal najevo svůj názor na octavii či fabii, ale obhajoval jsem skutečnost, že i taková felda či favorit má na trhu ojetin své místo. Že jsou to auta při nehodě životu nebezpečná je známé, přesto je lidé dobrovolně používají - jejich svobodná volba, která není důvodem k zatracení auta.
Podvozková platforma je, milý kolego sice důležitá součást vozu, ale rozhodně její použití u různých vozů z nich nedělá stejný model - platformu fabie 1 sdílí také mimo jiné VW Polo, Seat Ibiza a Fabia 2 - to je dle tvého mínění také souhrn či facelift jednoho modelu? Či ford galaxy a s-max, je to stejný model? Přitom platformu mají shodnou.
Osobní zkušenosti mám se zmíněnou fabií 1 i 2, octavií 1 i 2 a za jediné slušné auto z těchto modelů považuji O 2 (1,6 TDI) - nicméně bych si ji stejně soukromě nepořídil, neboť je předražená minimálně o 20%. Konkurence mi prostě nabízí za mé peníze víc.
V čem jezdím ti nenapíšu, protože lidi líné zjistit si základní fakta do diskuse a přesto plácající "moudra" opravdu nemusím - takových "mudrců" jsou v téhle zemi plné hospody (a většinou se ještě diví, že to nikam nedotáhli - přitom nejsou schopni či ochotni udělat ani pár kliknutí do počítače).