Měl jsem 7 let Fábii I HTP a teď mám šestým rokem Fabii II HTP a musím souhlasit s Fandou. Mám interiér Ambiente, měkčený plast na palubce, velmi hezký středový panel s CD a velkým displejem, propojený s MaxiDot displejem mezi tachometrem a otáčkoměrem, trojblik, páčky jdou lehčejí, řazení jde jak ve vyšší třídě, sedačky ve Fábii I nebyly na dlouhé cestování, to v F2 jsou opravdu nadstandardní, přední podvozek opravdu vydrží více(ověřeno
), zadní kufr se nemusí pořád dotahovat lanko na otevírání a o žárovkách, které jsem na F1 měnil snad co 3 měsíce, u F2 skoro nevím, jednou za dva roky něco vyměním. Co má F1 lepší, je odhlučnění dveří a podvozku, tam se u F2 šetřilo. Jinak ikdyž není F2 kombi moc pěkná, praktická je maximálně a za tu cenu moc toho v roce 2009 nešlo koupit v takové výbavě. Vemte si, že F2 kombi HTP 51kw s 4xairbag, abs, klimou, metalízou, počítačem a litými koly a cd stála v roce 2009 méně než oholený Ford Fusion 1.25 Trend (tehdy jen 2xairbag, abs, klima , bez metalízy a litých kol ! ), to samé Opel Corsa, Ford Fiesta atd... A to nemluvím, že F2 HTP jela mnohem lépe než Fusion /Fiesta 1.25