0
back

diskuze k tématu: Plechový zvuk při brždění

category of topic classification: poradna, technické dotazy, ostatní, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
number of posts
date of registration
Friday 05.12.2014 19:13, Plechový zvuk při brždění
Nová Škoda Fabia, od přezutí na zimní kola se sem tam při brždění (dobrždóvání v koloně, nebo do křižovatky) ozyvá jakoby plehový zvuk. Prvně jsem si toho nevšimal jelikož před nama jelo aut TS plne "bordelu". Ale dnes cca po týdnu (auto cca 3dny jenom stálo) se to ozvalo znovu. Ale zase jen na chvilku při dalším brždění jsem nic neslyšel.

Nevíte někdo čím by to mohlo být? Zimni kola jsem si měnil sám, jako už tolikrát.
respond
tomaskrtek
number of posts982
date of registration18.03.2008
Friday 05.12.2014 22:37, RE: Plechový zvuk při brždění
Vítek posted by:
Nová Škoda Fabia, od přezutí na zimní kola se sem tam při brždění (dobrždóvání v koloně, nebo do křižovatky) ozyvá jakoby plehový zvuk. Prvně jsem si toho nevšimal jelikož před nama jelo aut TS plne "bordelu". Ale dnes cca po týdnu (auto cca 3dny jenom stálo) se to ozvalo znovu. Ale zase jen na chvilku při dalším brždění jsem nic neslyšel.Nevíte někdo čím by to mohlo být? Zimni kola jsem si měnil sám, jako už tolikrát.

krycí plech brzdového kotouče?
respond
Petr S
number of posts1250
date of registration28.11.2008
Saturday 06.12.2014 00:48, RE: Plechový zvuk při brždění
Senzory opotrebeni desticek? Stalo se mi to tak u zadnich desticek po 5 letech.
respond
number of posts
date of registration
Saturday 06.12.2014 07:29, xxx
Auto nemá ani půl roku, tak doufám že ty senzory to nejsou.

No a ten krycí plech, to jako že jsem špatně nasadil kolo? Sám to asi nepoznam co?
respond
BMW528i
number of posts372
date of registration07.01.2013
Saturday 06.12.2014 09:56, RE: xxx
Vítek posted by:
Auto nemá ani půl roku, tak doufám že ty senzory to nejsou. No a ten krycí plech, to jako že jsem špatně nasadil kolo? Sám to asi nepoznam co?

proč by ne? stačí nesedět u pc, ale sundat kola a podívat se co dře o kotouč.
respond
number of posts
date of registration
Sunday 07.12.2014 11:53, Kola
Tak jsem tedy sundal kola a nic jsem neviděl. Krycí plechy nejsou ani nijak poškozené,odřené prostě nic. Dival jsem se i na kotouč a tam jsem take nic neviděl.

Zkoušel jsem auto i projet a brzdit různými způsoby, ale "plechový" zvuk se zatim neozval.
respond
BMW528i
number of posts372
date of registration07.01.2013
Sunday 07.12.2014 12:58, RE: Kola
Vítek posted by:
Tak jsem tedy sundal kola a nic jsem neviděl. Krycí plechy nejsou ani nijak poškozené,odřené prostě nic. Dival jsem se i na kotouč a tam jsem take nic neviděl.Zkoušel jsem auto i projet a brzdit různými způsoby, ale "plechový" zvuk se zatim neozval.

no vidíte, že jste na to přišel sám mohl to být kamínek mezi kotoučem a krycím plechem a jak jste to prohlížel, tak mohl vypadnout, taky se mi to už stalo.
respond
number of posts
date of registration
Sunday 07.12.2014 13:06, xx
I to je možné, mě jen překvapilo že se to stalo 2x během 14 dni. Nikdy předtím se mi to nestalo.
respond
mykovec
number of posts33
date of registration13.12.2008
Sunday 07.12.2014 13:29, zvuky
Může být, že když se vozidlo méně používá a třeba týden nebo dva stojí, vytvoří se na kotoučích nebo bubnech popř. na deskách mírná koroze, zvláště po jízdě v dešti. Všechno to obsahuje železo, s kyslíkem a ve vlhku to reaguje a koroduje. Pak je prvních pár brzdění doprovázeno nepříjemnými zvuky, dokud se to vše neobrousí na surový kov, tak třeba tak.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.