Danek81 posted by:
A říkal Vám známý kolik konkrétně má reálnou spotřebu? A jízdní vlastnosti se Vám zdáli dobré? Krom kupy jiných uvažuju o panoramatické střeše. Nevím ale, jestli to není jenom zbytečnost, nikdy jsem to neviděl, ale zalíbilo se mi to.
S oktávkou 1,2 tsi 77 kW druhé generace jsem neměl problém jet svižně za 6,5l (cca do 120 km/h), s trojkovou 1,4 tsi jsem jel za o pár deci vyšší hodnoty (6,5 - 7), ale svezení super jako starý 8V 2,0 a obecně novější tsi (s řemenem a chlazenými svody) jezdí o půl litru méně. Takže reálně se bude dát jezdit s Fabií za 6 (známý na auto ještě čeká, takže jeho spotřebu neznám). Nová Fabie sice není stavěná na nějakou ostrou jízdu, ale překvapilo mě pohodlí (v rámci třídy, ale i ve srovnání s auty o kategorii víc). Známý chvíli uvažoval o sportovním podvozku, ale jezdí spíš po horších cestách a nechtěl se vzdát velkých kol, tak to bude mít tak akorát
S panoramatickou střechou nemám dobré zkušenosti ani u drahých aut typu Audi Q7, snižuje to vnitřní prostor a kdo je vyšší může mít problém, snižuje to tuhost karoserie (po pár letech to většinou začne vrzat v plastech), zvyšuje hmotnost na nesprávném místě a taky servisní náklady, když se to pos*ere nebo to někdo rozbije. Frajeřina dobrá, ale cabrio to z auta stejně neudělá. Za ušetřené peníze bych si raději koupil sadu zimních kol a jel s tím autem na dovču