0
back

diskuze k tématu: Jakou fabii do města?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 09.06.2014 09:34, Jakou fabii do města?
Dobrý den, chtěl bych odborníky poprosit o radu. Jsem student a přemýšlím o koupi ojeté fábie do 60 000.

Konkrétní otázka pro Vás tedy zní jakou motorizaci zvolit, když asi 90% jezdím ve městě. Podotýkám že HTP a menší kubatůru nechci. Já sám bych nejspíše volil koncernový benzín 1,4 16v (ať už 55 nebo 74 kW, podle, toho který je spolehlivější, tedy pokud nějaké rozdíly vykatují), nebo SDi popřípadě TDi, ale mám trochu pochybnostim zda je koupě dieselu do města opodstatněná.

předem děkuji za odpověď.
respond
xtrox
number of posts233
date of registration01.11.2012
Monday 09.06.2014 10:57, RE: Jakou fabii do města?
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, chtěl bych odborníky poprosit o radu. Jsem student a přemýšlím o koupi ojeté fábie do 60 000. Konkrétní otázka pro Vás tedy zní jakou motorizaci zvolit, když asi 90% jezdím ve městě. Podotýkám že HTP a menší kubatůru nechci. Já sám bych nejspíše volil koncernový benzín 1,4 16v (ať už 55 nebo 74 kW, podle, toho který je spolehlivější, tedy pokud nějaké rozdíly vykatují), nebo SDi popřípadě TDi, ale mám trochu pochybnostim zda je koupě dieselu do města opodstatněná.předem děkuji za odpověď.

budete-li ve městě udržovat motor teplý (mezi jednotlivými jízdami nevychladne), pak připadá v úvahu i diesel (raději bych sdi...přeci jen je tam méně věcí k vysypání)

1,4 55 kw je častější a levnější varianta než 74 kw

htp jsou dělány hlavně do města a pokud se k tomu předchozí majitel choval slušně - hlavně s tím nejezdil dlouhodobě ve vysokých otáčkách (dálnice, atp.) - je do města doporučitelný...osobně bych však dal přednost 1,4 55 kw i z důvodu "pověsti a pozdějšího prodeje"
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Monday 09.06.2014 15:36, RE: Jakou fabii do města?
xtrox posted by:
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, chtěl bych odborníky poprosit o radu. Jsem student a přemýšlím o koupi ojeté fábie do 60 000. Konkrétní otázka pro Vás tedy zní jakou motorizaci zvolit, když asi 90% jezdím ve městě. Podotýkám že HTP a menší kubatůru nechci. Já sám bych nejspíše volil koncernový benzín 1,4 16v (ať už 55 nebo 74 kW, podle, toho který je spolehlivější, tedy pokud nějaké rozdíly vykatují), nebo SDi popřípadě TDi, ale mám trochu pochybnostim zda je koupě dieselu do města opodstatněná.předem děkuji za odpověď.
budete-li ve městě udržovat motor teplý (mezi jednotlivými jízdami nevychladne), pak připadá v úvahu i diesel (raději bych sdi...přeci jen je tam méně věcí k vysypání) 1,4 55 kw je častější a levnější varianta než 74 kw htp jsou dělány hlavně do města a pokud se k tomu předchozí majitel choval slušně - hlavně s tím nejezdil dlouhodobě ve vysokých otáčkách (dálnice, atp.) - je do města doporučitelný...osobně bych však dal přednost 1,4 55 kw i z důvodu "pověsti a pozdějšího prodeje"

Souhlas, k SDI ještě dodám, že má do města dobrou charakteristiku, na první 3 stupně jede pěkně odspodu a tak je s ním i jízda ve městě příjemná. Samozřejmě je to traktůrek, ale spolehlivost, spotřeba a servisní nenáročnost je výborná. Jen sehnat zachovalou...
respond
number of posts
date of registration
Monday 09.06.2014 23:07, RE:
Dobrý den. Diesel se do městského provozu příliš nehodí a navíc u něj lze očekávat nákladnější údržbu a servis. Zato benzínová čtrnáctistovka je pro Fábii velmi dobrou volbou, spíše ale volte její slabší provedení s 55 kW výkonu. Papírový rozdíl téměř 20 kW sice hovoří pro silnější verzi, motor má ale točivou charakteristiku a pro výkon je nutné si "dojít", což se odráží na vyšší spotřebě paliva.
respond
eTeflon
number of posts173
date of registration04.11.2008
Tuesday 10.06.2014 02:28, diesel
Sice nerad, ale přikláněl bych se také k SDi, je to pravěký motor, s levnou údržbou, malou spotřebou a téměř "blbuvzdorný". Kolega ho má v autoškole a tam to auto dostává neskutečně zabrat, jezdí po městě, velmi často jizda, hodina pauza, jizda atd a to i v zimě. Auto má jako autoškola najeto 200tkm, celkově přes 300tkm, pouze pravidelný servis, jinak jen jezdí.
respond
gottak
number of posts208
date of registration10.06.2010
Tuesday 10.06.2014 11:28, RE: diesel
eTeflon posted by:
Sice nerad, ale přikláněl bych se také k SDi, je to pravěký motor, s levnou údržbou, malou spotřebou a téměř "blbuvzdorný". Kolega ho má v autoškole a tam to auto dostává neskutečně zabrat, jezdí po městě, velmi často jizda, hodina pauza, jizda atd a to i v zimě. Auto má jako autoškola najeto 200tkm, celkově přes 300tkm, pouze pravidelný servis, jinak jen jezdí.

300 tkm vydrzi spolehlive i 1.4 16V benzin, zato 1.9 SDI bez problemu najede i milion, pri spravne udrzbe....
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.