jnpl posted by:
Mám namontované robotizované ovládání spojky API,dodavatel je API CZ s.r.o.Slapy 136391 76 Slapy u TáboraBohužel, zkušenosti nejsou příliš příznivéZhasnutí motoru při dojezdu do křižovatky(2-3 z 10)Občas trhavý až skákavý rozjezd, Dlouhé časové prodlevyNepříznivá manipulace při vjezdu do garáže a parkování.Výhodou je, že lze robotizovanou spojku vyřadit z funkce a vozidlo ovládat klasicky pedály a řadicí pákou.Ještě budeme zkoušet úpravu nastavení ale už mám nedůvěru k jednoduchým řešením. Přitom si myslím, že cit pro chod motoru s řazení mám, dokázal jsem dříve ž řadit a podřazovat i bez spojky, neni tím prosímmíněn rozjezd na 1.stupeňZ toho důvodu chci případně nové vozidlo v každém případě odzkoušet.Bohužel, vozidla s automatem u prodejců v podstatě nenajdete, prostě je nemají.Takže reklama je, vozidla nejsou. Hovořím o malém až středním vozidle do 260 tisíc.Zkuste ve svém okolí, zda najdete prodejce,ke kterému můžete dojet a vozidlo zkusit.
Taky jsem se nechal napalit se spojkou API_Becker. Opravy a odtahy mě staly přes dvěstě tisíc, než jsem od stejně postižených kolegů zjistil že je to šunt a že poškozuje spojky aut (málokomu vydržela nad 30 000km). Nakonec jsem si udělal vlastní elektroniku. Trable se spojkou api viz zde: https://drive.google.com/drive/folders/0B0saXo8NL6NmZWFJd055cDJvNFk?usp=sharing