Wednesday 01.04.2009 17:21,
Vzpomínky...a driftování na asfaltu
Vzpomínám na naši Schade 120 L, r.v. 1980, na které jsem se v roce 1988 učil jezdit, než jsem v roce 1989 udělal řidičák...Po revoluci otec přesedlal na olympijské kruhy, a naši stařičkou schade jsem už řídil jenom a jenom já...Nejdelší cestu, kterou jsem absolvoval na jeden zátah byla Mnichov, Třinec, Gyor, Hartvany - to mě pak z auta skoro tahali. Jednou jsem se vracel z Mnichova a někde tuším u Pacova mě předjížděli motorkáři, kteří nesvítili. Já jsem také hodlal předjíždět nějakou ploužící se dachnu, bylo po dešti, tak jsem to v poslední chvíli strhnul zpět a to jsem neměl dělat. To nebyly jenom drifty, mám pocit, že jsem musel jet i po dvou kolech. Rovnal jsem to na čtyřikrát, nakonec se mi to podařilo...Inu škodovka opravdu dokázala jet rychle. Na německý benál 98 oktanů, který se tam počátkem devadesátých let jako jediný ještě prodával. S tímhle benzínem se na německé dálnici se se schade dalo jezdit tachometrových 160 km/h. Volant si člověk musel podpírat kolenem, protože řízení se cukalo jako sbíječka. A úžasná spotřeba přes 15 l/100 km. No, přežil jsem tu dobu ve zdraví a rád na ta léta vzpomínám.
respond