Petr S posted by:
tomaskrtek posted by:
Petr S posted by:
Trochu bych téma rozšířil. Zajímalo by mě jaké auto pojme 2 dospělé a 4 děti. Ale podmínka je, že děti nepojedou na sedadlech v kufru (jako ve Versu, Mazdě 5 nebo Touranu), protože to mi přijde celkem nebezpečné. Asi částečně toto splňovala Multipla, ale jednak se už nevyrábí a druhak to není můj šálek kávy. Existuje nové auto, které bezpečně převeze 6-ti člennou rodinu, cena do 700 tis. a je zároveň dlouhodobě spolehlivé (tzn. bez nečekaných velkých investic do oprav během 10 let)? Nájezd do 12 tkm ročně včetně častých krátkých tras.
kouknul jsem na nové skladovky na Sauto a je toho celkem dost, R. Traffic, Nissan NV200, Fiat Freemont ale osobně bych bral Peugeot Expert 2.0HDi. s tebou deklarovaným nájezdem by neměl být problém u žádného.
Díky za tipy. Ten Nissan NV200 má délku 4,4m. Obávám se, že v něm budou zadní sedadla umístěná v kufru. Ale cena kolem 4xx tis. je pěkná. I u toho Peugeot Expert Tepee to vypadá, že prostor/kufr za 3. řadou sedadel není skoro žádný. Freemont je relativně dlouhý, 4,9m a vypadá pěkně, ale do kufru se vejdou akorát golfky
http://www.mynrma.com.au/media/fiat_freemont_suv_backstorage.jpg, takže bezpečnost vzadu asi nebude nic moc. Ad spolehlivost, nejde jen o nájezd, resp. motor. Kámošův švagr má S-max a zlobí mu elektrika. Investoval prý už desítky tisíc do oprav a auto mu pořád zlobí. Rád bych se něčemu takovému vyhnul. Naštěstí auto pro 4 děti řeším zatím jen teoreticky, ale jak se říká štěstí přeje připraveným
Jinak krátké trasy, cca 4 cesty denně po 3-6 km by asi dieslu nesvědčily. Idealni by asi bylo nějaké auto z USA, kde se prodavaji celkem prostorná benzínová auta...
přesně tak, QX56 resp. Nissan Pathfinder Armada, Escalade, k zahození není ani GLko 450 nebo 500. ale když se držet při zdi tak VW Routan, rebrandovaný Voyager