0
back

diskuze k tématu: Seat leon vs Ford focus

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla
vita09
number of posts2
date of registration28.01.2015
Sunday 08.03.2015 12:04, Seat leon vs Ford focus
Dobrý den, prosím o radu. Po dlouhém vybírání mi vykrystalizovali dva automobily. Můj roční nájezd km je opravdu malý, kolem 6tis kilometrů. Rozhoduji se mezi seatem leon 1m rv. 2005 a ford focusem II hatchback. Preferuji benzín, nesjpíše 1.6. cena kolem 120 tis. Stále se nemůžu rozhodnout. V seatu vidím větší kvalitu automobilu jako takového. Na druhou stranu ford se dá sehnat mladší za stejné peníze co leon, což je velké lákadlo. Spousta lidí v okolí mi říká, že forda by nechtěli. Jsou opravdu na místě tyto pomluvy o kvalitě fordů? Také by mne zajímalo, jaký automobil bude finančně náročnější na cenu náhradních dílů.
Předem děkuji za odpověd
respond
Martin Srb
number of posts45
date of registration13.04.2012
Sunday 08.03.2015 19:46, Ceny ND
Cena náhradních dílů i servisních prací je jasné plus pro Forda má jedny z nejnižších neli nejnižší, pokud počítáme stejnou kategorii a rok výroby. Leon 1M je generačně starší než FoFoII.

Plusy pro Focus: mladší auto, lepší jízdní vlastnosti, více místa na zadních sedadlech. Dvojka už nemá takové potíže s korozí jako měla jednička u 1.6 je kratší převodkva oproti jedničce a točí při dálničních 130km cca 4000otáček, tím vzrůstá spotřea i hluk, ale u vašeho nájedz se ta jedna dvě cesty po dálncii za půl roku dají přežít bez problému.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.