nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den. Zvažu ji koupi ojetého Megana grand tour cca 3-5 let starého. Doteď jsem jezdil se starou Mazdou 323F BA 1,5 16v se kterou nikdy nebyl žádný problém, ale na delší cesty na dovolenou jí už prostě nevěřím. Můžete mi prosím poradit která motorizace je pro Mégane nejvhodnější? Diesel jsem nikdy neměl, ale láká mě nižší spotřeba a vozů v dieslu je k prodeji mnohem více.Na druhou stranu se bojím servisních nákladů a spolehlivosti. Ročně najezdím cca jen 15000 Km a 80% přes město. Děkuji za vaši radu
Kolegyně má dva měsíce stareho Mégane Grandtour s 1,6 16V. Párkrát jsem se projel i řídil.
Auto příjemné, docela prostorné, co se týče nového auta, nejlepší poměr cena/užitná hodnota. Auto má celkem slušně vybavené, vzhledem ke "konstrukčnímu" stáří chybí některé top prvky jako parkovací kamera. Jinak dvouzonová klima, vyhřívané sedačky, vše v elektrice, tempomat s omezovačem rychlosti... S autem se mi jezdí velmi příjemně, prostoru pro řidiče dostatek, samozřejmě, v rámci třídy. Podvozek je celkem pohodlný, brzdy velmi jedovaté. Motor, pro mě docela překvapení. Není to žádný trhač, ale jezdí se s ním velmi příjemně už od nízkých otáček. Jelikož je auto dost syrové, nad 3500 jsem nešel, ale popravdě ani nebyl důvod. Tohle všechno je ale způsobeno i velmi krátce odstupňovanou šestistupňovou převodovkou. Ale na pojíždění ve městě je jako dělaná. Je přesná, lehká, stejně jako řízení, které je lehké a spíše odtažité. Spotřeba po asi 2500 najetých kilometrech je lehce nad sedmi litry. Takže myslím že se zajetým motorem se dá jezdit pod sedm litrů.
Co se týče nafty, vím že 1,5dCi měla pár svých chronických much, které se daly řešit, ale myslím že to za to nestojí.
Taky bych se vyhl 1,4 Tce, do auta se dával krátce, moc jich u nás nebude. Kamarádka ho měla v Coupé a žral jak prokopnutej...