xLGx posted by:
Můj Renault půjde do světa za rok a půl a taky jsem rozhodnutý, že půjdu do vyššího objemu. Jelikož jsem příznivcem vůně benzínu, moc se mi do dieslu nechce, i když některé motorizace jsou zajímavé. Nejsem moc zastánce turba a kompresorů, proto bude docela složité vybírat benzínový motor, jelikož dnes je doba turb atd... Jinak mě točí při 130km/h 3500 otáček. Není to sice moc, možná normální hodnota, ale myslím si, že mít o rychlost, dvě by bylo lepší. Píšu to jen kvůli spotřebě, jinak jsem z au...
Přemýšlím o lehce ojetém, ale možností je hodně. Určitě to bude kombi, do kterého se mi vejde dobře handbike, asi před tím navštívím AAA a vlezu si do několika aut, abych se tam vešel a taky vozejk se dal rozumně naložit, měřím totiž 194cm. Motor vyberu podle toho, kolik toho najezdím, ale to se uvidí. Líbí se mi třeba. sočasné Legacy (může mít i lpg od výrobce), Accord, nebo BMW5 - tady bude asi míň místa, mercedes C/E - tady ale si nejsem jistej jak moc bude drahej servis, dobrá volba by byla asi i současné mondeo, to se mi ale zas tak moc ale nelíbí. MPV pro mě moc neřeší, protože maj vysoko sedačky, takže nezbývá než vlézt do pár aut a pak vybrat. A motor, jestli zvolim naftu, tak budu hodně sledovat recenze, abych vybral nějaký z povedenějších. Turbo benzíny mě nijak neberou, jsem pro atmo, tak 2litr a výš. Mám tu před sebou kopec časopisů "autoojetiny", doporučuju, zajímavé čtení