0
back

diskuze k tématu: Renault Megane 1.5Dci

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, francouzská vozidla
Teinka
number of posts12
date of registration14.10.2014
Sunday 19.10.2014 14:08, Renault Megane 1.5Dci
Dobrý den,co si myslíte o Renaultu Megane 1.5dci 74kw, r.v. 2003,najeto 143tkm? Myslíte, že by to mohla být správná volba?Budu jezdit tydně cca 300km. Děkuji za informaci.
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Sunday 19.10.2014 14:26, nafta
Myslim že jste to pořád vůbec nepochopila - s dieslem v ceně co uvádíte nic neušetříte a ženete se do průseru. 11 let staré 1,5 dci je naprostá jistota hrozícího průseru.
Kupte si clio, punto, corsa, fabia 1,2 - 1,4. Spotřeba bude zhruba. o litr vyšší než u dieslu ale problémů daleko méně.
respond
Teinka
number of posts12
Sunday 19.10.2014 14:48, děkuji
Děkuji, ale bohužel se mi vámi zminovane značky vůbec nelíbí..ale budu o tom přemýšlet
respond
Zvirak
number of posts459
date of registration09.09.2012
Sunday 19.10.2014 15:43, dci
někteří mě ukamenují, ale upřímně vám radím vyhnout se motorům dci (zvlášť 1,5 dci) velkým obloukem.
renault megane - osobně bych si ho nevybral, není to zrovna etalon spolehlivosti - zkušenosti kolegů z práce jsou takové, že by vystačili snad i na knížku

chápu, že pro vás, pro ženu, je důležité jestli se auto líbí.
Vy si bohužel kupujete ojeté auto, takže se budete muset řídit primárně stavem/spolehlivostí, pokud nechcete finanční sebevraždu, jíž 1,5dci dozajista je.
Kdybyste si kupovala nové podle toho, jak se vám líbí, nějaký stav byste cca 5 let řešit nemusela.
respond
PetrT
number of posts1076
Sunday 19.10.2014 18:02, RE: děkuji
Teinka posted by:
Děkuji, ale bohužel se mi vámi zminovane značky vůbec nelíbí..ale budu o tom přemýšlet

Já to chápu, ale musíte brát kolik na to máte. Těch 60t je limit nebo něco zbyde na servis? Počítejte stejně tak 5t v lepším případě že Vás to auto bude stát hned po nákupu.
Holčičí auto za 60t se dá sehnat New Beetle, ale v benzínu. Ten se holkám většinou dost líbí.
Jinak spíš koukejte na stav, barva a vzhled za tuhle cenu moc řešit nelze.

respond
Zvirak
number of posts459
date of registration09.09.2012
Sunday 19.10.2014 18:07, Beetle
on i Beetle za 60 bude vražda (ta moje ho má 2.0 )
respond
PetrT
number of posts1076
Sunday 19.10.2014 18:25, RE: Beetle
Zvirak posted by:
on i Beetle za 60 bude vražda (ta moje ho má 2.0 )

To bude, ale motor 1,6 nebo 2,0 bude ok a zbytek se dá jednoduše a poměrně levně opravit.
A design nestárne.
respond
Teinka
number of posts12
Sunday 19.10.2014 18:28, New Beetle
no právěže ten se mi nelíbí vůbec.. já vím jsem náročná..Spíš se mi vždycky líbily "chlapská auta", bohužel ty jsou až moc drahé.. Kdyby bylo vice financí chtěla bych dvojkovou oktávku. No za 60 000 auto je limit, ale s případnými opravami 5000 počítám. Na to mám.
respond
Teinka
number of posts12
Sunday 19.10.2014 18:32, Peugeot 307 hdi
A co si myslíte o Peugotu 307hdi.. ja moc ten benzín právě nechci. Vyšlo by mě to draze ta cesta do školy. Letos budu ale končit, takže na případné opravy bych si pak už vydělala
respond
PetrT
number of posts1076
Sunday 19.10.2014 20:48, RE: Peugeot 307 hdi
Teinka posted by:
A co si myslíte o Peugotu 307hdi.. ja moc ten benzín právě nechci. Vyšlo by mě to draze ta cesta do školy. Letos budu ale končit, takže na případné opravy bych si pak už vydělala

Proboha co studujete??? Píšete že chcete jezdit levně, ale že na opravy si vyděláte... to si dost protiřečí. U starého dieslu za 60t je velmi pravděpodobné že součet oprav + ta "levná" nafta dá ve výsledku vyšší cenu na ujetý kilometr než benzín co žere víc ale nepotřebuje tak moc opravy.
Ale jo, klidně si kupte nějaké to 10 let staré cdi, dci, hdi, tdi, tdci nebo tak něco co má "zaručeně" najeto 150t po důchodci z Bavorska, uvidíte sama. Chvilku budete jezdit levně a potom to začně.
Já třeba měním auta po třech letech a chovám se k nim jako prase, nic navíc do nich neinvestuji. V bazaru potom stojí jako tříletá super ojetina se serviskou, kompletní hístorií a na pohled v perfektním stavu. Přitom má lecos za sebou a záruka nikde. Jak asi takové auto vypadá když projde rukama dalších dvou lidí než si pro něj přijde někdo jako Vy?
Čím jednodušší tím lepší. A diesel je složitý.

respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Sunday 19.10.2014 21:04, RE: děkuji
Teinka posted by:

Pokud chcete poradit, tak si poradit nechte, pokud si myslíte, že máte dost vlastního rozumu, je tohle plýtvání časem všech. Seřaďte si priority. Pokud máte auto na cestování, zapomeňte na diesel za 60 tisíc (tedy ten anonymní z bazaru, kde na autě potřebují aspoň 15 vyvařit). Pokud ho máte na parádu, abyste mohla říct, mám Megana dCi, pak si jej kupte.
respond
Teinka
number of posts12
Sunday 19.10.2014 21:39, Žádné auto v naftě tedy ne?
Takže se nenajde ani jeden nafťák který byste mi doporučili? Pokud ne, budu přemýšlet o benzinu..děkuji vám
respond
David V
number of posts2067
Sunday 19.10.2014 21:43, Nafťák
Octavia I (chlapské auto) + 1,9 SDI
Fabia I +1,9 SDI

Prostě něco s SDI. To je jediný nafťák, který bych za 60 tisíc doporučil.
respond
Citroenak
number of posts727
date of registration13.04.2012
Sunday 19.10.2014 23:31, 1.9d peugeot citroen
Ja este pridam aj 1.9d v xsare a peugeote 306. ak ale chcete novsie auto,tak benzin
respond
free78
number of posts300
date of registration19.09.2008
Monday 20.10.2014 09:53, RE: New Beetle
Teinka posted by:
no právěže ten se mi nelíbí vůbec.. já vím jsem náročná..Spíš se mi vždycky líbily "chlapská auta", bohužel ty jsou až moc drahé.. Kdyby bylo vice financí chtěla bych dvojkovou oktávku. No za 60 000 auto je limit, ale s případnými opravami 5000 počítám. Na to mám.

Tak si k těm 5 přihoďte ještě dalších 5 až 6 a to je tak prvotní investice co bude potřeba se starým autem udělat.
Za prvé rozvody. Stočené auto s padělanou serviskou s nezjistitelným nájezdem, zde nelze jinak než OKAMŽITĚ udělat aspoň je. (Předpokládám že ve své naivitě je neuděláte, tak si rovnou připravte cca 30 tisíc na nový motor z vrakoviště.)
Blíží se zima, já bych třeba nechal vyměnit chladící kapalinu, protože ta co tam je, už tam je asi dost dlouho (zelená má životnost 2 roky, červená 5 let).
Dále filtry paliva (to je tak litr), vzduchu (pětikilo), kabinový (pětikilo).
A co olej? Já vím, pan bazarník říkal že ten bavorský důchodce ho minulý měsíc měnil...

----

Čím dál víc si začínám myslet, že Teinka je fake a že si z nás jen někdo dělá srandu.
respond
David V
number of posts2067
Monday 20.10.2014 12:47, RE: New Beetle
free78 posted by:
Teinka posted by:
...----Čím dál víc si začínám myslet, že Teinka je fake a že si z nás jen někdo dělá srandu.

Myslím, že nedělá. Obecné povědomí o autech značně upadá. Většinu uživatelů technické stránky nezajímají a tudíž se o ně nestarají. Navíc málokdo má "koule" říct, že se spálil nebo, že neěco neudělal dobře, a právě tyto informace bývají nejcenější a lidí s odvahou se o to podělit bychom si měli vážit a ne jim to znechucovat tím, že jim to ještě omlátíme o hlavu...jo, jiný případ je, když si právě někdo nenechá poradit , udělá si to po svém a pak přijde pro radu, jak z toho ven.
Tohle bude ten případ. Koupí se něco libivého s naftou za 50 (když jsi nastínil, že je potřeba ještě 15 investovat), což je také poučení z rad na netu. Je potřeba servis, takže musím s cenou dolů, aby zbylo na servis a svým způsobem je to pravda. Nejlepší by byla Felcka za 30 s investicí 10 a 20 si nechat na hašení požárů. Převeze z místa A do místa B nic víc, ale kde nejsou chechtáky, není luxus.
Navíc má Felcka dneska jubileum
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Wednesday 22.10.2014 10:19, RE: Renault Megane 1.5Dci
Teinka posted by:
Dobrý den,co si myslíte o Renaultu Megane 1.5dci 74kw, r.v. 2003,najeto 143tkm? Myslíte, že by to mohla být správná volba?Budu jezdit tydně cca 300km. Děkuji za informaci.

Klidně toho Megana, s 1.4, 1.6 benzínem, celkem fajn auto v této cenové kategorii. Jen ne s tímto dieselem, běžná oprava vás může přijít na stejnou částku jako pořizovací cena! Kdo zažil, může potvrdit, proto jsou ta auta tak levná! Prostě pokud vám samo nebe nesešle nestočenou oktávku s 1.9 nebo Fabii s tím samým, od známého a nejlépe bez turba, zapomeňte na diesel!
respond
BMW528i
number of posts372
date of registration07.01.2013
Wednesday 22.10.2014 15:59, nesmysl
1,5 dci je jeden z nejporuchovějších dieslů. určitě bych se mu vyhnul. navíc nájezd 143tkm je naprostý nesmysl. 10 let starý diesl s nájezd pod 300tkm je na 99% stočený, když už nafta, tak bych hledal punto II 1,9d bez turba
respond
free78
number of posts300
date of registration19.09.2008
Thursday 23.10.2014 11:12, RE: nesmysl
BMW528i posted by:
1,5 dci je jeden z nejporuchovějších dieslů. určitě bych se mu vyhnul. navíc nájezd 143tkm je naprostý nesmysl. 10 let starý diesl s nájezd pod 300tkm je na 99% stočený, když už nafta, tak bych hledal punto II 1,9d bez turba

Teince by především měl někdo vysvětlit, že diesel je blbost. Že pokud chce stlačit náklady na ježdění, tak se má poohlídnout po benzínu (menší riziko drahých oprav, možnost jezdit i kratší trasy bez zničení filtru sazí FAP, lepší jízdní vlastnosti - není moc zatíženej předek) v ne moc těžkém autě.
Vzhledem k tomu, že Teinka není odborník, podle mne osobně by jí nejvíce sedla Fabia s benzínovým čtyřválcem 1.4. Je skoro jedno zda s tím německým z VW (55 a 74kW), který lépe jede, nebo s tím českým (44 nebo 50kW). Je zde totiž několik velkých plus pro Fabii.

1) Je jich mezi lidem moc. Tím lze snadno najít kus, co byl koupen v čr (lze tedy prolustrovat spol. CEBIA), často má jednoho majitele, má poctivě vedenou servisku (která lze ověřit) atd.
2) Cena odpovídá tomu, co chce Teinka investovat.
3) cena oprav, dostupnost servisu

Spotřebu to bude mít cca 6 na 100km. Fakt to má smysl hledat auto, které sice žere 5.5 na sto km, ale hrozí mi riziko VELMI drahých závad? Fakt ?

Doporučování raritních podivných vozů působí podle mne v tomto konkrétním případě spíše kontraproduktivně.
respond
BMW528i
number of posts372
date of registration07.01.2013
Thursday 23.10.2014 11:41, RE: nesmysl
free78 posted by:
BMW528i posted by:
Teince by především měl někdo vysvětlit, že diesel je blbost. Že pokud chce stlačit náklady na ježdění, tak se má poohlídnout po benzínu (menší riziko drahých oprav, možnost jezdit i kratší trasy bez zničení filtru sazí FAP, lepší jízdní vlastnosti - není moc zatíženej předek) v ne moc těžkém autě.Vzhledem k tomu, že Teinka není odborník, podle mne osobně by jí nejvíce sedla Fabia s benzínovým čtyřválcem 1.4. Je skoro jedno zda s tím německým z VW (55 a 74kW), který lépe jede, nebo s tím českým (44 nebo 50kW). Je zde totiž několik velkých plus pro Fabii.1) Je jich mezi lidem moc. Tím lze snadno najít kus, co byl koupen v čr (lze tedy prolustrovat spol. CEBIA), často má jednoho majitele, má poctivě vedenou servisku (která lze ověřit) atd.2) Cena odpovídá tomu, co chce Teinka investovat.3) cena oprav, dostupnost servisuSpotřebu to bude mít cca 6 na 100km. Fakt to má smysl hledat auto, které sice žere 5.5 na sto km, ale hrozí mi riziko VELMI drahých závad? Fakt ?Doporučování raritních podivných vozů působí podle mne v tomto konkrétním případě spíše kontraproduktivně.

Souhlasím, že benzín je vhodnější. Ale na Puntu 1,9d se fap neucpe protože ho nemá, ono vlastně nemá nic s dieslových problémů. proto jsem ho doporučil.
Fabii bych nechtěl:
1) většina po opravě vážné havarie, protože je lidi nejvíc kupují
2) velký zájem zlodějů
3) většina stočená
4) motory a převodovky moc nevydrží a špatně se shání -8000kč převodovka 10000kč motor
5) obvykle 0 výbava
6) fabia je předražená
Nevím co je na puntu podivného a raritního?
respond
1 2

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.