citation:
reakce na: dokturek, 13.08.2019 10:08 (Dobrý den, zvažuji, že bychom ...)
Ahoj s tvým nájezdem diesel není třeba, ale jak píšeš 1.3Tce je nový motor, nikdo neví, co od něj čekat
Ví se ale, že konstrukčně řeší achillové paty malých turbomotorů stejně jako novější TSI od koncernu a ty vykazují velmi dobrou spolehlivost.
Na Scenica mám spadeno také, až se splatí Rapid. U Renaultu, kde mám známého, mě radí jít také do dieslu, prostě s němi nejsou problémy
A podvozek ? Všechny Ranaulty vyjma Laguny 3 je mají prostě citlivější, a v půli života se mění tlumiče, pružiny nebo stabilizátor... Nic strašného, ale u Touranu a C/S-Maxu něco neznámého
Jen přemýšlím nahlas, pokud nechcete kombi, zkusit také Peugeot 3008 1.5BlueHDI, mě ten vůz připadá takový od všeho něco - je vyšší, dobře se nastupuje, je pohodlný a dieslový motor se opravdu povedl. A pokud bys připlatil za skvělý automat od japonců Aisin - budeš velmi velmi spokojený - do města a okolí neznám nic lepšího. Ostatně i ben. motor 1.2 Puretech 9xkw je na trhu pět let bez skandálů a s automatem se nabízí také. Peugeot 3008 má bratříčka Opel Grandland, možná také stojí za to vyzkoušet..
S-MAX je králem středních MPV, ale zásadně v dieslu, na vše stačí 2.0 TDCi, ale je třeba počítat, že je stejně dlouhý jak kombík segmentu C
Takže ve městě z něj nadšeni nebudete.. Bohuže benzínové 1.6 ecoboosty byly kazivé a novější 1.5 zase jsou docela nové a neví se. Za mě v benzínu vede s náskokem Touran 1.5 TSI a pro 4-člennou rodinu by mohl stačit i Golf Sportsvan