citation:
reakce na: JARDA3, 01.11.2018 09:42 (BOBANE pán chce kaptura a ne ž ...)
Měl jsem týden Fábii III kombi, dokonce 1.0 MPI 55kw a kostistřas to nebyl. Nemusím vůbec Škodovky. Problém je opravdu v tom, že pokud vozím vzadu i dospělé nebo větší děti, chci mít okenní airbag, může to zachránit život při banálním nárazu z boku, protože spánková kost není moc tvrdá a to nemluvím o krční páteři.
Jinak Captur je pro mě parádní malé MPV, s tím, že trošičku mi ještě vadil horší výhled dopředu, prostě nejde vidět "čumák" a pak nemá osvětlené tlačítka na volantu. Pro někoho banalita, pro mě velmi příjemná věc.
Jinak můj Rapid 2016 Spaceback ma právě parádní podvozek, vůbec kostistřas, to byly první Rapidy, pak už ne, ba naopak podvozek je podařený, jen je lepší nechat R15 a nezkoušet R16
Pak motory 1.2 TSI řady E211 patří mezi to nejlepší, co vůbec mezi malými turbomotory je - dobrý zátah, nízká spotřeba a dokonce je spolehlivý.
Motor 1.0 TSI jsem nezkoušel, ale už jen to, že má FAP filtr a DVA katalyzátory se mi nelíbí. Navíc nikdo neví jak bude spolehlivý. Něco zachytí pětiletá záruka, to je pravda, ale stačí to ?
Jinak ještě další pohled na věc - za 250 000kč jde také koupit nový skladový Peugeot 208 1.2 Puretech 82k, který má klimu, 6xairbag, esp atd atd. Ten motor má kamarád v 2008 a pro klidného řidiče úplně stačí, navíc se ukazuje býti spolehlivým a nenáročným na údržbu.