Petr S posted by:
Jo Tenerife je nezapomenutelný, tam bych klidně rok žil. Jinak cestou k lanovce na sopku mě Google navigace v okolí vesnice Barroso vedla nejkratšíma cestama. Tzn. místo po serpentinách podle ukazatelů Google velel jet zkratkama přímo do kopce. Zkusil jsem to, ale Yaris 1.0 tříválec (celkem nový měl najeto jen 35 tkm) to nezvládl ani na jedničku. Krom toho jsem při nájezdu do kopce škrtal předním nárazníkem o silnici. No místní s tím evidentně problém nemají, ale viděl jsem tam teda odbočovat ak...
Jo, na výlet na Pico del Teide hned tak nezapomenu. Měli jsme "skvělý" nápad, že tam vylezem pěcha, na nějaké chatě přespíme, abychom ráno mohli sledovat z moře vycházející slunce. Chata byla v rekonstrukci, takže jsme spali na terase venku, strašně tam funělo spolu s tím jemným sopečným prachem a ráno tam bylo pod nulou. Skoro celou noc jsme nespali. Nicméně jsme ráno byli na Teide první ještě dříve, než pustili lanovku, a to byl nezapomenutelný zážitek. I večer na terásce v hotelu u otevřeného portského v teple s Teidem p povzdálí se to dalo vydržet
. Jo na Tenerife se mi taky líbilo, ale bydlet bych musel v té severní části. Jih byl na mě moc vyprahlej.