figo posted by:
bouchání od nápravy a vrzání plastů, člověče co chcete od dodávky za 300 tis. Kč? Zkušenosti s koncernovými užitkáči nemám, ale Ford i Mercedes dělají po pár kilometrech to samé a vězte, že 300 tis. nestojí.
Caddy nevrže ani nebouchá nic, druhá věc je že hlučný motor to částečně vynahradí. Náprava se dělala (krom kostí) vždy až po 250t km, a to u více aut. Jinak jen nafta a olej. Nejlepší auto co jsem kdy ve firmě měl, ve své třídě. Nikdo se k němu nechová v rukavičkách.
Roomster už je horší, s tím vrzáním a boucáním tedy. Jnak mechanicky drží dobře a je levnější než caddy. Trochu lépe jezdí.
Berlingo/partner jsme zkoušeli taky, ale krom motoru se kazilo uplně všechno a nebyl jsem spokojený s přístupem servisu - nikdy auto neopravili uplně, vždy se na něco zapomělo. To rachtání uvnitř bylo o dost nepříjemnější než dunění dieslu od vw protože vyvolávalo pocit že něco musí upadnout.
Rozdíl cen ale někomu to horší zpracování plně vynahradí, to nepopírám. Propad ceny při prodeji byl, aspon u mě, obrovský.