Ahoj, před půl rokem jsem vybíral menší auto na firmu. Prakticky u dealerů všech značek nebyl problém ukázat ceny jednotlivých servisních prohlídek během celé záruky. Samozřejmě si tam nechávali jakousi pojistku, že cena se může lišit +- něco.
Nejde ale úplně spoléhat, že pětiletá záruka spasí všechno. Je třeba spíše podle referencí vybrat spolehlivý a robustní vůz samotnou podstatou
Vysvělím - nakonec jsem neodlal docela velké slevě a koupit slušně dovybavený Rapid SB 1.2 TSI. Pětiletá záruka, docela dobré ceny servisních prohlídek atd..
Jenže - je to lowcost, některé díly z Polska i Číny a je to znát, reklamací už bylo několik, od pokřiveného pedálu spojky až po vrzání a plynového pedálu, dále špatně fungující automatická klima a chronicky problémový polský kopresor klimatizace SANDEN. A já se přiznám, už jsem totálně unaven věčnou návštěvou servisu, dohadování se, že fakt klima nefouká a nebo píská atd atd... Takže to vlastně Škodě projde i s takovým aušusem, protože už brzo to asi vzdám, auto dojezdím a pak prodám. Přesně s tímhle podle mě manageri Škody počítají a nakonec zase vydělají na zákazníkovi :-S
Takže ty náklady bych neřešil tak moc(určitě bych si je prošel, ale neřešil stokoruny) a vybral držáky, počínaje Fordem Focusem v benzínu, přes Korejské I30, Ceed až po japonce, kde v benzínu snad udělat chybu ani nejde
Já osobně považuji i některé Francouze za velmi spolehlivé vozy.