ARTAS posted by:
Pokud to bylo směřován na mne :), já proti kupé 407 nic nemám. Auto je to krásné, proto jsem také uvažoval/ji o jeho koupi. Jenže nevím jestli je to rozumný krok do budoucnosti. V jeho cenové kategorii se dají pořídít vozy novějšího roku výroby.Já spíše řešil problém s návratností, chtěl bych si to pořídít ted dejme tomu na 2 až 3 roky a zase ho prodat. Avšak nevím, jestli by se mi to podařilo (13 let staré auto...). Tohle jsem spíše směřoval jako svou otázku ....
Je to úplně stejně rozumné / nerozumné (jak chceš) jako koupě téměř jakéhokoliv jiného staršího a luxusnějšího auta v dané cenové hladině. I po těch třech letech to prodáš. Cena samozřejmě trochu spadne, ale už nijak závratně a také je třeba počítat s tím, že takové auto se nemusí prodat za 2 dny, ale třeba to bude trvat dva měsíce. Jak píše kolega nade mnou, starší 406 Coupe s cenou už prakticky nikam padat nemá, na druhou stranu je starší, můžeš řešit více problémů a bude větší kumšt najít hezký kus.
Pokud si ale chceš udělat radost, tak směle do toho
Já už měl nerozumných a nepraktických aut spoustu a nikdy jsem na nich kalhoty neprodělal. Pokud ti mohu dát jedinou radu, tak se vyplatí připlatit si za dobrý kus. Cenově výhodnější, ale nedokonalé auto je v případě "exotických" vozů vždycky tou horší variantou - i z hlediska následného prodeje.