Thursday 10.12.2015 17:58,
hluk od nápravy
Já měnil v podstatě skoro celou přední nápravu až na horní uložení tlumičů, to co jsem měl objednané z druhovýroby ( Kayaba) a mělo být zaměnitelné s originálem (Nissan), tam nepasovalo. Nechal jsem měnit ramena, tlumiče, pružiny, tyčky stabilizátoru, silentbloky stabilizátoru, čepy řízení i axiální táhla řízení. Vše vypadalo OK. Po 200 km se začaly ozývat pořádné kovové rány od podvozku vpředu. Zajel jsem na STK, technik zjistil, že tyčka stabiliátoru a stabilizátor nesedí úplně na sobě, ale je tam mezera, někdy dojde ke kontaktu, co způsobí pěknou ránu, na jízdní vlastnosti to nemá dle technika vliv. Zajel jsem do servisu na reklamaci, auto zvedli, vše zkontrolovali dotažený bylo všechno, jak má být, byl jsem s mechošem pod autem, nicméně tou kontrolou dotažení asi došlo k nějaké změně a hluk ustal na pár tis. km. Teď to dělá znovu a ještě víc, zkusím jiného mechoše, aby si s tím trochu pohrál, možnéá je tyčka namontovaná opačně, těžko říct. V nejhorším tam nechám dát nějakou gumovou vložku, která zabrání kontaktu kovu na kov. Takže mezera mezi tyčkou a stabilizátorem. Idaálně zajet na STK, vlízt pod auto a nechat poskákat ať se to projeví
respond