EmaV posted by:
Dobrý den,okolnosti mě nutí k tomu, abych si koupila vůz. Jelikož jsem na většinu věcí sama, tak mám i nižší rozpočet a to 50 000 korun.Vůbec se v autech nevyznám, ale potřebovala bych menší auto na nákupy a občasné výlety. Dá se za tuto cenu pořídit nějaká spolehlivá ojetina?Líbil se mi peugeot 206.. kabriolet a nebo klasický, trochu více se mi líbil ten kabriolet
Myslíte, že je toto auto dobrá volba, co byste mi mohli popřípadně doporučit?Budu ráda za každé rady.Děkuji
Ahoj, před dvěma roky jsem koupil Peugeot 206 1.1 44kw, rok 2002, dovoz z Itálie a jsem mile překvapený, najeto zatím cca 15000 km bez poruch, navíc je to velmi zábavné autíčko, ke kterému je dostatek levných náhr. dílů z druhovýroby.
Po koupi jsem ale udělal větší servis - výměna rozvodů včetně vodní pumpy(druhovýroba 2000+600kč), výměna oleje(cca 800kč), olej. filtru i vzduchového filtru, vyměnil jsem pro jistotu i svíčky (4x150kč) a nechal udělat geometrii(450kč). Původně jsem chtěl do 50tis.kč Fábii 1.4 MPI, ale sehnat v dobrém stavu s klimatizací byl nadlidský úkol, takže padla volba na Peugeota a nelituji. Klimatizace je dostatečně výkonná i ve velkých vedrech a pokud jezdíte sama nebo ve dvou nejčastěji, tak Vám nenáročný motor úplně stačí a celková spotřeba bude do 6l
Co mě překvapilo byla vůbec výbava auta za tak nízkou cenu: ABS, 2xAirbag, mech. klimatizace, reproduktory i v zadních dveřích, pěkně podsvícený středový panel, el. ovládání předních oken i zrcátek, středový displej s venkovní teplotou a časem, dokonce funguje i zadní stěrač a má to denní svícení ! Jako perličku mám v autě i podsvícený popelník!!! Kdo to má ve Fábii 2002 ať se pochlubí !
Francouzká auta nejsou špatná, jen se musí vybrat dobrý stav a motorizace, tak jako u německých aut. Kdo nadává na frantíky neměl frantíky, mají své kouzlo i vrtochy jako každá značka
Nejtěžší úkol bude spíše pro tebe sehnat auto v dobrém stavu a pak dobrého a ne drahého servismena na údržbu auta. V České republice totiž dělá automechanika kde kdo a pak to tak vypadá
Jinak opravdu silně nedoporučuji kabriolet, to je auto pro ty co nemají co s penězi a chtějí nějakou hračku na léto