David V posted by:
Pepe posted by:
David V posted by:
Tak to si k desítce za rozvody, pětce za náplně a filtry přičteme další desítku za preventivní vyčištění DPF.Už se děsím toho, že to nasadí i do malých oturbených přímovstřikových benzínů. Na rádiu Jerevan měli pravdu, když říkali, že líp už bylo.
Cituji: "Z našich zkušeností vyplývá, že řada servisů už preventivně po určitém nájezdu, např. kolem hranice 200 tis. km filtry nechává čistit. Nicméně stále lze povědomí o této problematice značit za velmi malé. " Povědomí o této problematice je velmi malé mezi servisy, u lidí, kteří tato auta ani neprovozují, bude ještě menší. Na moje auto stojí FAP kolem 7 tis + cca 2 hod práce, nevím, proč bych ho měl za 10 čistit
. Čištění mě stálo bratru 1.500... A i když FAP vyměníš (já ve 360tkm), máš dalších....ehm...20 let klid? (v tvým případě)
No, kdyby se nefalšovaly údaje z tachometru a neskákalo dýzlákama po městě, tak prosím.Čekal jsem, že se ozveš Ty nebo Pavlík. Oba jste skalní zastánci nafty, ale oba ji provozujete v souladu se zaměřením a koupili jste buď novou nebo zánovní. Pak se Vám její provoz vyplatí, ale Vaše rady nejsou relevantní pro chudáky, kteří nakoupí za poslední peníze chrochtáka z bazaru nebo od překupníka a neví, v jakém servisním intervalu se právě nacházejí, protože tacho sice vypadá, že budou mít ještě aspoň 100 tkm klid (dočetli se na netu, kdy to normálně odejde), ale stav auta tomu prostě neodpovídá.Paralelně jde dotaz na auto za 80 tKč a zase dýzl. Jasně, to ještě nemá DPF, ale to je jen otázka času, kdy se tato kategorie aut do těchto cenových relací přesune...
Tak takový auta ale kupujou přesně takoví makovci, jako onen tazatel. Nic vědět vlastně nechce, jen poplácat po rameni, jak si vybral dobře.
Na druhou stranu mi vadí takový folklórní démonizování filtrů (jako kdysi váha vzduchu u tdi - dneska se tomu každej směje
), přitom o tom spousta lidí ví kulový.
Obecně, až lidi nebudou lamy, který zajímá jen cena (nejde jen o auta, ta nemoc je všude), resp. stav tachometru, tak bude teprve možnost, aby na okraj byznysu zmizeli šmejdi. Bohužel, kdekdo koupí navoněnej poslepovanej vrak, a pak nadává, jací jsou francouzi (taloši, korejci, apod) klumpy.