KoobaS posted by:
Tak po roce přináším nové info o autě. Jakmile se dostalo z mých ruk, stalo se z něj vozidlo náhradní. Takže se na něm střídají řidiči a je to dost znát. První půlka roku byla ještě docela klidná, ale pak se to začalo kupit...Auto začal jízdami po Brně trápit šéfův syn. Po čase jsem se dozvěděl, že auto začalo protestovat, takže v autorizovaným servise diagnostikou vypálili filtr a dle faktury snad i vyměnili olej. Po nějakém čase auto zase začlo protestovat, ale budu citovat: "Vždycky když to začlo mít divenj zvuk, jinak táhnout a zvedla se spotřeba, tak jsme to vypli, pak nastartovali a bylo to v pohodě." V tuto chvíli jsem se o problému dozvěděl já (cca srpen) a řešil jsem možnost jak filtru pomoci. Nákup nového v autorizovaném servisu mi nepřijde jako ekonomické řešení... Bohužel jsem se k řešení nedostal, v září nám shořela firma a tak se Zafira začla používat na rozvážení zaměstanců do sesterskýcch poboček - převážně Žiliny, v pondělí tam, v pátek zpět. Říkal jsem si, že tohle filtru určitě neuškodí. No, bohužel hned při první jízdě mu ublížil řidič. Chvíle nepozornosti a nabouraný pravý přední roh... Takže neautorizovaný servis, 4 týdny bez auta a celková škoda cca 50-60 tisíc. Potom auto zvládlo ještě asi 2 nebo 3 jízdy do Žiliny a pak se převodovka rozhodla, že už jí to nebaví... Takže ve středu přijelo auto na podvalu do Brna. Již v recenzi jsem zmiňoval, že hučí 5 a 6 převodový stupeň. Momentálně se při jízdě dopředu z převodovky ozývají strašné zvuky. Oprava mi připadá nerentabilní a proto momentálně silně uvažuji nad Dacii Lodgy s nissaní atmo 1,6 benzín...Pro mě auto dosloužilo... Přitom takovej českej sen: Rodinný vůz, v naftě, po prvním majiteli, původ ČR, plná serviska, málo najeto: cca 170 tkm...
JJ, to znám, když přesunuješ své služební auto dál na firmě a fasuješ nové, bohužel jsem typ, který si k autu a potažmo ke všem věcem najde vztah a snažím se k tomu chovat slušně a potom když vidím jak s tím ostatní zachází, tak trpím
a poslouchám, jak se to auto kazí a že už by to chtělo nové atd. a mě to fungovalo, njn každý uživatel je jiný, já měl firemní auta, jako svoje vlastní.