0
back

diskuze k tématu: auto / 3 děti - 3 sedačky

category of topic classification: poradna, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 04.01.2016 22:47, auto / 3 děti - 3 sedačky
Hezký den,
očekáváme 3 dítě a do naší krátké Felicie se již dlouho nevejdeme. Rád bych koupil ojetinu, kam se dozadu pohodlně vejdou 3 autosedačky (případně 3 lidé).
Jezdíme trochu po Praze a okolí, občas někam na víkend. Jednou do roka na zahraniční dovolenou. Automobil by měl mít i slušný zavazadlový prostor.
(Další sedačky jsou bonusem, ale nejsou nutné, dobré jízdní vlastnosti uvítám, ale po Felicii bude pokrok cokoli.). Uvažuji spíš o benzínu, případně na předělání na LPG. Cenu si představuji někde mezi 80-150 tis Kč. Jaké auto byste doporučil. (Zatím mi nejlépe vychází Opel Zafira druhé generace s motorem 1,8 /103 Kw/)
Děkuji.
respond
Petr S
number of posts1250
date of registration28.11.2008
Tuesday 05.01.2016 01:09, RE: auto / 3 děti
nepřihlášený uživatel posted by:
Hezký den,očekáváme 3 dítě a do naší krátké Felicie se již dlouho nevejdeme. Rád bych koupil ojetinu, kam se dozadu pohodlně vejdou 3 autosedačky (případně 3 lidé).Jezdíme trochu po Praze a okolí, občas někam na víkend. Jednou do roka na zahraniční dovolenou. Automobil by měl mít i slušný zavazadlový prostor. (Další sedačky jsou bonusem, ale nejsou nutné, dobré jízdní vlastnosti uvítám, ale po Felicii bude pokrok cokoli.). Uvažuji spíš o benzínu, případně na předělání na LPG. Cenu si představuji někde mezi 80-150 tis Kč. Jaké auto byste doporučil. (Zatím mi nejlépe vychází Opel Zafira druhé generace s motorem 1,8 /103 Kw/)Děkuji.

Toto se tu už tuším mnohokrát diskutovalo. A ani nepíšete kolik toho ročně najedete. Zafiru neznám. Nicméně s tímto rozpočtem jednoznačně auto s benzínovým motorem. Např. C-max 2.0L benzín. Měl by mít spolehlivý motor okolo 107 kW léta prověřený z Mondea a Mazdy 6. LPG bych pokud možno neřešil.
respond
KoobaS
number of posts1043
date of registration23.04.2014
Tuesday 05.01.2016 07:58, RE: auto / 3 děti
nepřihlášený uživatel posted by:
Hezký den,očekáváme 3 dítě a do naší krátké Felicie se již dlouho nevejdeme. Rád bych koupil ojetinu, kam se dozadu pohodlně vejdou 3 autosedačky (případně 3 lidé).Jezdíme trochu po Praze a okolí, občas někam na víkend. Jednou do roka na zahraniční dovolenou. Automobil by měl mít i slušný zavazadlový prostor. (Další sedačky jsou bonusem, ale nejsou nutné, dobré jízdní vlastnosti uvítám, ale po Felicii bude pokrok cokoli.). Uvažuji spíš o benzínu, případně na předělání na LPG. Cenu si představuji někde mezi 80-150 tis Kč. Jaké auto byste doporučil. (Zatím mi nejlépe vychází Opel Zafira druhé generace s motorem 1,8 /103 Kw/)Děkuji.

Hlavně vyzkoušet jestli tam ty 3 sedačky budou pasovat... Zafiru znám, i když ne s tím 1,8 benzínem... Pokrok oproti felicii to bude značný, ale jinak Zafira nenabízí nic, kvůli čemu by mi zůstala v srdci...
respond
BobanHTP
number of posts2404
date of registration19.08.2015
Tuesday 05.01.2016 11:28, Zafira 1.8 je dobrá volba
Zdravím, Zafira s motorem 1.8 je dobrá volba, spolehlivý motor, perfektní antikorozní ochrana, ale určitě si vyzkoušejte, jestli v ní dáte vedle sebe 3 dětské sedačky, protože v Zafiře I se nevejdou.
Jinak ve Vaší cenové relaci bych kouknul i na Ford C-Max nebo kombi 1.6 benzín, kde se určitě vlezou 2 dětské autosedačky + podsedák uprostřed...

respond
Petr S
number of posts1250
date of registration28.11.2008
Tuesday 05.01.2016 12:22, Sedačky
Sedačky je určitě potřeba vyzkoušet, případně vybrat vhodné. Dřív jsme používali Romer KidFix, ale ty jsou dost široké. Do Versa jsem koupil Cybex Solution X2-FIX, které jsou OK. Na užší prostřední sedadlo se dá vybrat sedačka všech váhových kategorií, což by s těma od Romeru nešlo.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.