anonym posted by:
no ja bych se priklonil k tem, co si vychutnali tu kolisajici kvalitu Murphyho zakonu, takze dekuji ne. Cekat co dalsiho se zase pokazi mi jednou stacilo, takze osobni zkusenost je, ze posledni spolehlive oply byl ackove omegy a kadety let devadesatych (az na hnijici karoserie ovsem), pak se snad ve fabrice vymenil managment a rozhodli se vyrabet sunty, mozna ze nekolikaleta era cervenych cisel je nakonec primela k rozumu, ale dekuji stacilo (i kdyz nedelam si iluze, ze ostatni znacky jsou na to...
No, poslední věta IMHO platí pro všechny výrobce, takže nevím, proč diskvalifikovat jen Opel. Shodou okolností mám přidělenou Vectru a po více než roce provozu nemůžu říct nic negativního. Snad jen k designu interiéru - zoufale málo příručních odkládacích prostorů a tu 1,5 litrovou flašku do dveří ne a ne dostat
. Na druhou stranu, kdo chce s sebou tahat půl kanclu nebo pana Lorence i s materiálem na chlupu, a z nějakých důvodů nechce MPV nebo nějaké velké SUV, tak pro toho je Vectra ideální stěhovák. Důstojný nástupce Omegy Caravan, bych řekl. Vhodná motorizace je zřejmě diesel 150 HP, nic slabšího bych nedoporučoval, i když nová benzínová 1.8 140 HP nevypadá papírově zle, ale na svižný náklaďák mi pocitově moc "neštymuje". Ale to jsou jen spelkulace, ve Vectře jsem ji nezkoušel - ale s prázdnou Zafirou cvičila celkem obstojně. Jediný drobný problém mám s tempomatem, tak cca jednou za měsíc se nechytne. Ale stačí vypnout zapalování a zase o něm x-tisíc kilometrů nevím. Jinak spokojenost, cena garanček přiměřená, servis vstřícný. Jako náhradní auto během garančky jsem měl půl dne půjčené Signum a také bez výhrad. Já bych se toho rozhodně nebál.
JP