anonym posted by:
pokud pri prodeji klima nefungovala a prodavajici na to neupozornil, je to skryta vada OK. Z clanku jsem to ale pochopil tak, ze klima pri prodeji fungovala a k poruse doslo az pri dalsim provozu auta novym majitelem, tudiz nemuze byt rec o nejake skryte vade. S tim musi kupujici pocitat, ze se na tak starem aute neco pokazi. Na to se snad zadna zaruka nevztahuje, nebo? Nedovedu si predstavit, ze by byvaly majitel platil opravu klimatizace, pripadne dalsich poruch, ktere se vyskytnou pri dalsim provozu auta.
1. Myslím si rovněž, že se nejedná o skrytou vadu, neboť si měl kupující řádně prověřit funkčnost všech el. a mech zařízení. Normální lidi to dělají.
2. Pokud si kupujete ojeté vozidlo, tak v zápise o tech. stavu je takový posudek, že byste museli vozidlo ihned hodit ze skály. Pokud Vám napsali, že je všechno v prvotřídním stavu, tak je to jiná.
3. Bazarníci jsou cházka darebácká (90%), těm slušným se omlouvám. Používají finty, jako že klima sepne až při vyšších teplotách, že není naplněná, ale jinak funguje a td. Pozor na to.
4. Něco podobného se mi taky stalo, zajel jsem na vrakáč, koupil díl za pár kaček a dokonce s možností díl vrátit, pokud by byl nefunkční. V tomto případě se mi zdá, že jde spíše o vychcanost a vymáčknutí nějaké kačky z bývalého majitele.
5. Kdybych měl každé auto vybírat stylem, že pojedu za předchozím majitelem, budu několik měsíců studovat všechno o tom modelu a navštěvovat servisy, kde to auto bylo, tak bych asi nemohl chodit do práce a musel bych se věnovat jen tomu. Asi bych to udělal, pokud bych kupoval káru za půl mega a výš (možná je to tvůj případ) , ale jinak bych se na to mohl .....
6. Autům trochu rozumím a pokud bych si nebyl jsitý, tak požádám nějakého kámoše, aby mi s výběrem píchnul, víc očí víc vidí.
7. Nechval dne před večerem ! Kdysi jsem koupil auto s naprosto jasným původem, všemi klíči, serviskou v autorizovaném servisu ho chtěli ode mě koupit, jak bylo dobrý a po roce se mi docela rozsypala hlava a byl to ranec, takže se prosím prober ze snu a sundej si ty růžové brýle pane šťastný a blažený
) Nepřeji ti to, spíš jen připravuji na případné zklamání.