Thursday 15.12.2016 12:13,
Rozhodnutí správního řízení
Zdravím,
jsem v následující situaci: Na konci září mě sestřelil náklaďák, který se mě pokoušel předjíždět na křižovatce (sjezd z dálnice na ruzyňské letiště směrem od Kladna). Mé auto (Opel Corsa 1.0 2003) má totální škodu. Přivolaná policie nic nerozhodla a nehodu poslala ke správnímu řízení na Pražský magistrát. Co jsem se dozvěděl až od pracovnice magistrátu, která měla spis na starosti, tak policajt do zprávy pro magistrát napsal, že podezřelý jsem já, důvod ovšem netuším. Teď po 2 měsících správní řízení bylo ukončeno odložením s tím, že nebyl zjištěn ani viník ani přestupek, takže nikomu nebudou vyměřovat žádné pokuty. Co je hodně zvláštní, že mi neposlali dopis nic, informaci o ukončení řízení jsem zjistil až když jsem jim tam sám zavolal a pídil jsem se. Z principu mi ovšem vadí, že mi někdo zrušil auto (byť nemělo již prakticky žádnou hodnotu, ale mohlo jezdit ještě mnoho let) a unikne bez postihu, mně pojišťovna nic nedá a celé je to shozeno ze stolu jakože se nic nestalo.
Chci se zeptat, neřešil jste někdo podobnou situaci? Má smysl do toho šťourat pro těch pár tisíc od pojišťovny? Je vůbec ještě nějaká možnost jít proti magistrátu, aby se nad tím rozhodnutím zamyslel? Nebo je dalším možným krokem až soud?
respond