gravestone posted by:
S menším vnitřním prostorem zase až tak nesouhlasím, měřím 186 cm a vše je naprosto v pohodě, nastavitelný volant ve dvou osách, kožené sedačky (stavitelná vlastní výška ,samostatně i sklon sedáku a samostatně opěradlo a dále bederní opěrky) v mojí verzi Summum ovládané elektricky, středová loketní opěra i ve dveřích přesně jak má být. Opticky vnitřek možná vypadá zmenšený díky silným plechům a profilům dveří, sloupků, rámů karoserie ...ale to je daň za pocit bezpečí ve voze. S místem vzadu je to zhruba stejné jako v Octávii, tedy jen pro dvě dospělé osoby+pohodlná zadní loketní opěrka. Kufr mi připadá dostatečný i v porovnáním s Octavií, roletu prakticky ale nezatahuji.Ještě poznámka ke všem Fordům obecně, dost mi vadí široký středový sloupek-drtič pravého kolene při delších cestách a toto u Volva fakt nehrozí. Výkon motoru 1560 cm3 84 kW je dostatečný, nicméně papírově slabší 1,9 TDI/66 kW co jsem měl v Octavii byl svižnější. Použité materiály v interieru jsou opravdu na první pohled kvalitní (plasty,kůže, hliník...), nic nevrže a nešpiní se.Volvo u mne vítězí maximální pohodlností, pocitem bezpečí, odhlučněním motoru (ve voze uslyšíte i kvalitní audio) maximem výbavy ve standartu (4x el. okna, tempomat, samostmívací zrcátka, blikače ve zpětných zrcátkách, automatická dvouzónová klimatizace...) a skvělými jízdními vlastnosti převzatých od Forda. Originální náhradní díly jsou sice otrochu dražší, nicméně některé jsou zaměnitelné právě i od Focusu, a motorové díly i od Peugeot/ Citroen nebo druhovýrobou.
Já to myslel v porovnání s výchozím Focusem. Interiér je u Volva jiná liga, Focus je strašnej. Osobně si ale nemyslím že by v bezpečnosti V50 a Focusu ve stejné výbavě byl nějaký zásadní rozdíl. Je to stejná platforma, stejně jako Golf/A3... Tam taky rozdíl nebude. Spíš se jedná o "Volvo efekt" kdy se ve Volvu prostě člověk cítí lépe - to oni umí.