David V posted by:
Filosofie - koupím si sportovní víceméně zbytečné auto, ale chci ušetřit, tak si do něj nechám namontovat ropáka - mi přijde zvrhlá.
A pokud sis přečetl krom derivátu na Tipcars i článek na idnesu, tak tahle Astra není jen zkrácením Astry s 5-ti dveřmi, takže můžeme mluvit o sériovém sportovním "coupé"
Co motorka s chrochtou, podle toho, co píšeš, jsi první komu bych věřil, že si ji je schopen koupit.
Ano, mozna ma GTC nejake upravy, ale porad to 90% lidi vnima jen jako 3 dverove auto odvozene od bezneho vozidla, ktere muze mit i jako sedan, kombi, hatchback nebo i jako kabriolet do budoucna....to je jako kdybych tvrdil, ze Punto 2. generace ktere jsem mel je sportovni auto jen proto, ze melo upraveny vzhled, narazniky, zadni svetla, podvozek...Astra se me libi a urcite kdybych chtel sportovni vuz tak to podle me Astra ani Scirroco, sportovni je treba Porsche nebo tak....tuto astru vnimam jako velmi atraktivni alternativu k hatchbacku. Ano, muj sen by byl tridverak od astry nejlepe OPC, ale neopovrhnul bych ani naftou. Do motorky bych urcite naftak nedal a nejsem zarytym zastancem naftaku, jak rikam, mel jsem Accorda 2.2 Vtec, Punto 1.2, mondeo TDCI, mondeo TD, ted mam sluzebni golf 5 1.6 ktere mi budou zanedlouho menit za Octavii 1.6 TDI, proste na kazdem aute si najdu to pozitivni a i s benzinaky jsem spokojeny, jen musim mit vykonejsi benzin a ten mi pak dost zere...treba v mamy mondeu 2.0 Benzin jsem absolutne nespokojeny s vykonem...nemyslim zrychleni z 0 na 100, to je pro me nepodstatny udaj, ale treba klasicka jizda ve 2 - 4 lidech a zrychleni treba na okreskach nebo dalnicich a stoupani do kopce, predjizdeni kamionu a proste mi vice vyhovuje charakteristika nafty....nebo 6ti valce benzin, ale tam je spotreba nekde uplne jinde.