0
back

diskuze k tématu: Koupě auta do 100 000Kč

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 28.02.2013 10:03, Koupě auta do 100 000Kč
Dobrý den! Chci si koupit automobil do 100 000Kč. Mám vytipované tyto modely: Opel Astra G, Opel Vectra B a Ford Focus. Vše bych chtěl v Kombi verzi rok výroby od 2000. Potřeboval bych poradit, který z výše uvedených vozů je z hlediska všech faktorů nejlepší. Jde mi hlavně o velký zavazadlový prostor, pohodlí, dostupnost náhr. dílů, spotřebu atp. Prosil bych o Váš názor a eventuelně tip. Předem Vám Děkuji Martin
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Thursday 28.02.2013 10:13, RE: Koupě auta do 100 000Kč
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den! Chci si koupit automobil do 100 000Kč. Mám vytipované tyto modely: Opel Astra G, Opel Vectra B a Ford Focus. Vše bych chtěl v Kombi verzi rok výroby od 2000. Potřeboval bych poradit, který z výše uvedených vozů je z hlediska všech faktorů nejlepší. Jde mi hlavně o velký zavazadlový prostor, pohodlí, dostupnost náhr. dílů, spotřebu atp. Prosil bych o Váš názor a eventuelně tip. Předem Vám Děkuji Martin

Koupil bych kombíkové Mondeo. To v zavazadlovém prostoru strčí do kapsy všechny. Co se týká pohodlí, tak Opel mi přišel měkčí než Ford, ale Fordův podvozek zase o něco lépe drží na silnici. Co se týká všeobecné spolehlivosti, tak je to tak vše lehký nadprůměr, ale Mondeo s Focusem vycházejí asi tak nejlépe. Opel má vynikající motor 1.8 16V, který má solidní dynamiku při velmi slušné spotřebě (bude asi lepší než u Forda). Mondeo je těžké (min 1400 kg), takže je vhodnější zvolit alespoň 2-litr, zejména pro kombík. Pro Focuse pak stačí 100 koňová šestnáctistovka.
Za 100 tisíc to budou vozy 10-12 let staré, takže radím se vyhnout naftě.
respond
Matelloo
number of posts1
date of registration28.02.2013
Thursday 28.02.2013 10:24, RE: Koupě auta do 100 000Kč
David V posted by:
Koupil bych kombíkové Mondeo. To v zavazadlovém prostoru strčí do kapsy všechny. Co se týká pohodlí, tak Opel mi přišel měkčí než Ford, ale Fordův podvozek zase o něco lépe drží na silnici. Co se týká všeobecné spolehlivosti, tak je to tak vše lehký nadprůměr, ale Mondeo s Focusem vycházejí asi tak nejlépe. Opel má vynikající motor 1.8 16V, který má solidní dynamiku při velmi slušné spotřebě (bude asi lepší než u Forda). Mondeo je těžké (min 1400 kg), takže je vhodnější zvolit alespoň 2-litr, zejména pro kombík. Pro Focuse pak stačí 100 koňová šestnáctistovka. Za 100 tisíc to budou vozy 10-12 let staré, takže radím se vyhnout naftě.

Děkuji za odpověď. Beru to tak, že jsem do teď měl Felicii/Formana, takže každé novější auto bude pro mě pokrok. Forda s dvojkovým motorem bych bral, ale trochu se bojím povinného ručení. Nemáš odhad za kolik se dá pořídit?
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Thursday 28.02.2013 10:55, RE: Koupě auta do 100 000Kč
Matelloo posted by:
David V posted by:
Koupil bych kombíkové Mondeo. To v zavazadlovém prostoru strčí do kapsy všechny. Co se týká pohodlí, tak Opel mi přišel měkčí než Ford, ale Fordův podvozek zase o něco lépe drží na silnici. Co se týká všeobecné spolehlivosti, tak je to tak vše lehký nadprůměr, ale Mondeo s Focusem vycházejí asi tak nejlépe. Opel má vynikající motor 1.8 16V, který má solidní dynamiku při velmi slušné spotřebě (bude asi lepší než u Forda). Mondeo je těžké (min 1400 kg), takže je vhodnější zvolit alespoň 2-litr, zejména pro kombík. Pro Focuse pak stačí 100 koňová šestnáctistovka. Za 100 tisíc to budou vozy 10-12 let staré, takže radím se vyhnout naftě.
Děkuji za odpověď. Beru to tak, že jsem do teď měl Felicii/Formana, takže každé novější auto bude pro mě pokrok. Forda s dvojkovým motorem bych bral, ale trochu se bojím povinného ručení. Nemáš odhad za kolik se dá pořídit?

Hele, řeknu to tak, pokud jsi měl Felicii/Formana, tak budeš cenou prací okolo předvybraných aut poněkud zaskočen (pokud budeš žešit nějaké drobné opravy).
Mám stejnýho Forda ve stejné objemové kategorii a platím 3800 Kč/rok s 55% bonusem (13 let bez škodní události) u velké pojišťovací společnosti. S nějakou menší bych se dostal níže. Je to tak 10% nákladů, které Tě během roku čekají při nájezdu 10 tisíc km. Jestli je to moc nebo málo musíš zvážit sám.
respond
number of posts
date of registration
Monday 01.04.2013 23:08, Re:
Dobrý den. Když shrnu všechna pro a proti u jednotlivých vozů, nejlepší z nich se mi pro Vás zdá Ford Focus. Verze kombi nabídne slušný zavazadlový prostor a komfort cestování. Ze všech tří automobilů nabídne bezkonkurenčně nejlepší jízdní vlastnosti Volte vůz s benzínovým motorem 1.6 16V. I přesto, že je to základní pohonná jednotka, nabídne dobrou dynamiku a nízkou spotřebu, ale hlavně je velmi spolehlivá a trvanlivá. Díly na Focuse jsou dobře dostupné a nestojí mnoho.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.