Friday 24.01.2020 08:23,
RE: RE: RE: provoz elektromobilu či hybridu
Ja mam yaris hybrid a musim povedat, ze na jazdu po meste je to vyborne auto. Akonahle opustim mesto, uz je to problem, lebo pri vyssich rychlostiach je to auto mrtve. Po meste to davam tak za 5 litrov. Auto ale nedobijam (nastastie). Energiu si celu sam rekuperuje. Vyborne je najme v kolonach, kde sa naozaj cely cas posuvam na baterie. Ale na jazdy medzi mestami a dialnice mam svoju mazdu 6 2.5l benzin, ktora je na toto neporovnatelne lepsia. To zrychlenie 0-100 za 10 sekund.. no nenazyval by som to rychle. Taktiez je mi jasne, ze tomu autu sa treba prisposobit, rekuperovat a predvidat. Nie vzdy sa to ale na cestach stretne s pochopenim a niekedy to hranici s blokovanim premavky. Na tej toyote jazdim za 5 ked idem tak, ako chce ona. Keby som ju pouzival normalne, ako kazde ine auto, neverim ze bude spotreba pod 7 litrov. Dostavame sa k tym displejom a hlavne plynu. Ak chcete jazdit 'ECO', tak podla mna 50% casu stravite sledovanim budikov. Problem je, ze nesmiete rychlo zosliapnut plyn + nesmiete za normalnej jazdy zosliapnut plyn viac, ako je ukazane na budikoch. Inak sa auto nastartuje a idete na benzin... Takze polovicu cesty sledujem ten budik, aby som nahodou nepridal viac plynu.. Tento styl mna, ako cloveka co mal rad hry na playstation, celkom bavi. Ale je to nebezpecne a tiez uz som mal par tazkych chvil za volantom, ked mi niekto vbehol do cesty, a ja som sa sustredil na eco jazdu na budiky. No a co sa tyka vyhybania sa dialniciam, tam je to pre mna jasne. Ked ma clovek rodinu a deti, cas je dolezitejsi ako nejaka eco rally 50km/h po obciach. Tiez mozem ist na bicykli po okreskach a nevypustat takmer ziadne emisie...
respond