Figo posted by:
Souhlasím s tím aby podnikatel měl právo na daňové zvýhodnění vozu který si pořídí pro podnikání, nicméně mám pocit že současná situace kdy se upravují na N1 vozy jako Porsche Cayenne či Mercedes ML je absurdní a silně zavání dírou v zákoně...
Souhlasím, že je absurdní, když vidím Posche s přepážkou. Ale to je zase ta pověstná česká cesta. Je úplně jedno, jestli podnikatel (firma) jezdí s fabií nebo s ferrari, to je jeho věc. Ale jakmile je to auto pro podnikání, tak samozřejmě by se měla DPH vracet! Kdo rozhoduje o tom, komu to auto slouží pro podnikání a komu ne? Přepážka?! Dyť je to úplně postavený na hlavu. Když si koupím do kanclu židli, tak mi DPH stát vrátí, ale když auto, tak ne... Nehledě na to, že z každého auta, které je napsané na firmu, ta firma odvádí státu daň! Kurvy socanský! Bohužel v tomhle národě je ještě furt zakořeněná dost silná závist a despekt k podnikatelům (živnostníkům) a tak na to vláda slyší a dělá takovýhle populistický zákony. Jen aby se nám nezbouřili odbory... je mi z toho fakt na blití.