Kyle posted by:
Německé přísloví pro univerzálnost:
"Prasnice, která dává mléko a vlnu a snáší vejce".
))
Ale jo, tohle byla nadsázka, na popojíždění ve městě v zemi s klimatem Anglie je to asi v pohodě.
My tu v Brně máme takovou Anglii, tak jsem je mrskl na náš sekundární povoz (Zafira), který natočí cca 10-15 tis km za rok právě spíše kolem Brna. Podle testů chování v zimě na sněhu a ledu to s nimi nevypadá vůbec špatně (6. místo z 19.) 195/65/R15 viz: http://auto.idnes.cz/test-zimnich-pneumatik-nejlacinejsi-jsou-nebezpecne-pcs-/pneu.asp?c=A080926_152517_pneu_fdv
na ledu jsou dokonce nejlepší ze všech. Opotřebení dle testu zanedbatelné, hluk se dá taktéž přežít (oproti předchozím BFgodrich). Na celkové hodnocení je ale dost času, mám je na autě měsíc a na jalové kecy výrobců o tom, jak je všechno nejlepší a že předchozí nejlepší model je vlastně tragédie moc nedám. Pokud bych bydlel někde v podhoří, tak vybral klasiku (zimní-letní) ale jako rozumný kompromis pro nenáročného řidiče (většinou manželka), která stejně při bílé silnici nevytáhne kolo z baráku je to velmi rozumné, méně nákladné řešení, než set letní/zimní. Ale jak už jsem řekl milionkrát, stejně se řídí hlavou a pokud někdo myslí, že ho jakákoli pneumatika vytáhne z neodvratného průseru, tak není realista