nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den,přivezl jsem z NL 9 místný minibus MB Sprinter 208 CDI r.v.2003. Vozidlo do kopce silně nejede a motor netočí víc než 3500 otáček. Není možné že to má nějaký omezovač nebo kde mám hledat problém? Děkuji za odpověd.
To auto nejede ani po rovině a prázdné? Nebo jen zatížené nemá výkon? Je to na každou rychlost, nebo jen na tu nejvyšší? A třeba na trojku/ čtyřku to standardně vytočíte na 4/4,5 tis a výkon má? Případně na neutrál jde motor vytočit nad 3,5 tis? Kouří, kouří víc, kouří víc než je zdrávo, je z toho Tušimická elektrárna? :o)
Jen tak namátkou mě napadá, pokud je to nějaký malý "autobus" s certifikátem pro přepravu lidi, není tam nějaký EU omezovač rychlosti - který odpojí/omezí přívod paliva na čerpadle?
Každopádně diagnostika, ukáže jestli má vozidlo nějaké chyby co by s tím mohli souviset. Stojí to cca do 1.000 kč, Zkontrolovat hadici k turbu, jestli není načátá, nebo prasklá. Pomačkat at je vidět jestli je ok a nemá mikropraskliny, kterými by se za provozu mohl přisávat vzduch. Těch variant jsou mraky, diagnostika aspon ukáže směr.