0
back

diskuze k tématu: koupě reprezentantivního sedanu za čtvrt milionu

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 21.10.2013 12:20, koupě reprezentantivního sedanu za čtvrt milionu
Dobrý den

Je mi 22let a do konce roku si budu kupovat svůj první automobil,mým největším favoritem je bazarové seat exeo, bohůžel mám o něm strašně málo informací, budu převážně jezdit sám, preferuju pokud možno co nejnižší provozní a celkové náklady, Jízdní požitek pro mě není důležitý (na dálnici jezdim max 110km/h), důležity je pro mě převážně vzhled vozu. Je to dobrá volba? Mými dalšímy kandidáty jsou vw passat b6 77kw mazda 6 2,0tdi, a octavia 2 preferuji sedany, za měsíc najezdím zhruba 900km rozpočet na vůz je max 250 000kč, předem děkuji za informace
respond
free78
number of posts300
date of registration19.09.2008
Monday 21.10.2013 14:02, rada
Myslím, že na takto formulovaný dotaz (poraďte mi co se mi líbí za cca 250tis Kč) by ideální radu mohl podat jedině Gablenz.
respond
tomaskrtek
number of posts982
date of registration18.03.2008
Monday 21.10.2013 16:07, RE: koupě reprezentantivního sedanu za čtvrt milionu
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den Je mi 22let a do konce roku si budu kupovat svůj první automobil,mým největším favoritem je bazarové seat exeo, bohůžel mám o něm strašně málo informací, budu převážně jezdit sám, preferuju pokud možno co nejnižší provozní a celkové náklady, Jízdní požitek pro mě není důležitý (na dálnici jezdim max 110km/h), důležity je pro mě převážně vzhled vozu. Je to dobrá volba? Mými dalšímy kandidáty jsou vw passat b6 77kw mazda 6 2,0tdi, a octavia 2 preferuji sedany, za měsíc najezdím zhruba 900km rozpočet na vůz je max 250 000kč, předem děkuji za informace

o Seatu Exeo tady nedávno někdo psal, je to převlečená A4ka, mám pocit že ho dokonce kvůli malému zájmu letos přestali vyrábět, každopádně je to černej kůň, nedoceněné-resp. podceňované auto které se dá koupit za velmi zajímavou cenu.
respond
scuntos
number of posts9
date of registration08.10.2013
Monday 21.10.2013 16:51, .
Ale tady jde o vzhled, má se mu teda za ty prachy líbit nebo ne?
respond
Martino
number of posts12
date of registration18.07.2011
Monday 21.10.2013 17:27, Mondeo
A co takhle Fordíka? http://www.tipcars.com/ford-mondeo/18-tdci-ghia-12860612.html
respond
marek.sakarFB
number of posts22
date of registration21.10.2013
Monday 21.10.2013 18:29, koupě reprezentantivního sedanu za čtvrt milionu
Já si osobně myslím, že dobrou volbou by byl benzínový motor. Jestli chceš mít reprezentativní vozidlo tak na Octavii zapomeň, auto je to parádní, ale spíš jako služebník než jako "pozlátko". V tvém případě bych se spíše zajímal o nějaké BMW 5xxi rady E60/61. Jsou to vkalitní vozy, reprezentativní a když se člověk stará tak i dlouho vydrží. Sám mám úplný opak toho co tady vyzdvihuji nicméně dle tvých požadavků bych se ubíral tímto směrem.
respond
Corlis
number of posts135
date of registration14.03.2007
Monday 21.10.2013 21:49, jo
jo, do toho bych šel, je to stará A4, mám známého v bazaru, který exeo projížděl /naftove/ a prý fakt jako hodně v pohodě. Mně se osobně víc líbí kombík a v takovém dvoulitru tfsi.....no nechal bych si to líbit. ...prý se tady prodalo něco málo přes 200ks celkem....
respond
rojack
number of posts145
date of registration06.01.2009
Tuesday 22.10.2013 09:53, To je zájemce o auto, jedna radost
Zajímá ho především image, ostatní je mu šumafuk. Takže starší auta: Toyota Celica, Nissan GT-R, VW Scirocco, nebo pro tvrďáky Mustang ...... je toho ještě dost dalšího. To je to pravé pro mladíka, si myslím. Všechno tohle dostatečně staré a opotřebované (ale to zájemci nevadí) se dá koupit za babku.
Nepleťte mu hlavu A4kou nebo Mondeem, to jsou auta pro baby a pro páprdy s břichem. Natož takovým exotem jako je Exeo.
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Tuesday 22.10.2013 10:48, RE: To je zájemce o auto, jedna radost
rojack posted by:
Zajímá ho především image, ostatní je mu šumafuk. Takže starší auta: Toyota Celica, Nissan GT-R, VW Scirocco, nebo pro tvrďáky Mustang ...... je toho ještě dost dalšího. To je to pravé pro mladíka, si myslím. Všechno tohle dostatečně staré a opotřebované (ale to zájemci nevadí) se dá koupit za babku. Nepleťte mu hlavu A4kou nebo Mondeem, to jsou auta pro baby a pro páprdy s břichem. Natož takovým exotem jako je Exeo.

To je svěží vítr mezi příspěvky... a docela s tím souhlasím.
Mně se třeba líbí ještě X-type, který je sice sériovka a převlečené Mondeo, ale s 2,5 -kou se 4x4 bych si ho jako reprezentativní sedan dokázal představit a z peněz by možná ještě něco zbylo.
respond
Muroň
number of posts71
date of registration10.06.2008
Tuesday 22.10.2013 11:17, A co nové?
Image a jízdní požitek nehrají roli, chce poradit, zda se mu líbí Exeo.
Možná by se mu líbil nový reprezentativní sedan v plné palbě (včetně tempomatu a loketky), s 5ti letou zárukou a spolehlivým 1,6 16V 81 kW (na které zlobí jen přesuvník vačky - Pavlik nechť mě případně opraví). To vše za 1/4 míče. Ano, jedná se o Alberta.
respond
Muroň
number of posts71
date of registration10.06.2008
Tuesday 22.10.2013 11:17, Na co pořebuje záměčník psa?
Na co potřebuje mladík, co sotva opustil základní vojenskou službu, reprezentativní sedan? Na holky je spíš vhodný vytuněný Golf III (do 15ti let věku dívky) nebo Prius, na blbnutí staré 3er Báwo. Zřejmě se jedná o úspěšného prodejce luxusních zdravotních potřeb pro seniory (tedy hrnců a vyhřívaných deček), který si už vybudoval určitý společenský status a jeho vůz má být s tímto statusem konzistentní.
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Tuesday 22.10.2013 11:25, Exeo 1,8T
Černým koněm Exeo opravdu je. Za 250 000 se dá koupit zachovalé s výborným benzínem 1,8 turbo (ne TSI !), který při tazatelově nájezdu a spíš ležérním jízdním stylu ho nebude stát moc peněz ani za benzín ani za servis. Jen doporučuji přejít na starý dobrý interval výměny oleje 1 rok / 15000 km, na který byl motor konstruovaný. Výměnu svíček bych doporučil 4 roky/60 000 km ať zbytečně neodcházení cívky. A ano, je to převlečená A4, jen bez daně z přidaného znaku Audi
respond
number of posts
date of registration
Wednesday 20.11.2013 21:30, re:
Dobrý den. Seat Exeo je dobré auto, které sdílí techniku například s Audi A4. Jeho výhodou je zejména nižší cena v porovnání s jinými koncernovými vozy. Vzhledem k tomu, že preferujete sedany, z Výběru odstraním Škodu Octavia. VW Passat a Mazda 6 jsou taktéž povedená auta, celkové náklady budou pravděpodobně nižší u Mazdy 6.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.