0
back

diskuze k tématu: Nechat si dovézt za těžké prachy mazdu 6 z DE nebo poshánět mondeo v dieselu v ČR?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, technické dotazy, dovoz vozidel, automobilky, německá vozidla, japonská vozidla
Lanx
number of posts6
date of registration09.07.2016
Wednesday 19.10.2016 22:32, Nechat si dovézt za těžké prachy mazdu 6 z DE nebo poshánět mondeo v dieselu v ČR?
Rozhoduji se mezi těmito dvěma vozy, s tím že o autech vím kulový (to co jsem načetl za zhruba půlrok na netu).
Volba mého srdce by byla mazda ale ta bohužel v ČR není k nalezení, takže jako jedinou možnost vidím dovoz z německa, s tím že bych zaplatil 20000,- firmě, což se mi velmi nechce.
Když bych vybíral mozkem, bylo by to mondeo, těch je k sehnání spousta, bylo by levněji servisovatelné, větší, novější. Na druhou stranu, je dost okoukané a s naftou jsou starosti.. Co myslíte, stojí to za to?
respond
brin
number of posts727
date of registration28.03.2011
Wednesday 19.10.2016 22:35, Kamarád
Pokud nemáte kamaráda s autem a plaťákem, lze po koupi z Německa dojet i po vlastní ose. Ale já bych byl opatrný. Výhodou Německa je teď v podstatě jen velikost jeho trhu, kvalita už se začíná pomalu vytrácet. Navíc, pro kvalitní ojetiny jezdí Němci k nám.
respond
Lanx
number of posts6
Thursday 20.10.2016 07:17, kamarad neni natoz s platem
Kamaráda právě nemám, minimálně ne žádného co by autům rozuměl a k tomu se mnou jel 1000km do Německa.
respond
gravestone
number of posts105
date of registration14.02.2016
Thursday 20.10.2016 09:10, RE: Nechat si dovézt za těžké prachy mazdu 6 z DE nebo poshánět mondeo v dieselu v ČR?
Lanx posted by:
Rozhoduji se mezi těmito dvěma vozy, s tím že o autech vím kulový (to co jsem načetl za zhruba půlrok na netu). Volba mého srdce by byla mazda ale ta bohužel v ČR není k nalezení, takže jako jedinou možnost vidím dovoz z německa, s tím že bych zaplatil 20000,- firmě, což se mi velmi nechce.Když bych vybíral mozkem, bylo by to mondeo, těch je k sehnání spousta, bylo by levněji servisovatelné, větší, novější. Na druhou stranu, je dost okoukané a s naftou jsou starosti.. Co myslíte, stojí to za to?

Chápu, že pro někomu 20.000 Kč jsou těžký prachy. Ale pokud uvažujete o Mazdě 6, tak jenom běžná výměna oleje, originálních filtrů, napínáků s prací stojí v servisu 12-20.000 Kč.
Jinak jen pro orientaci: auto s odtahem příp. jen přívěsem vyjde za min. 8 Kč/km, k tomu další potřebné převozní položky, tak asi tak.

respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Thursday 20.10.2016 09:21, RE: Nechat si dovézt za těžké prachy mazdu 6 z DE nebo poshánět mondeo v dieselu v ČR?
gravestone posted by:
Lanx posted by:
Rozhoduji se mezi těmito dvěma vozy, s tím že o autech vím kulový (to co jsem načetl za zhruba půlrok na netu). Volba mého srdce by byla mazda ale ta bohužel v ČR není k nalezení, takže jako jedinou možnost vidím dovoz z německa, s tím že bych zaplatil 20000,- firmě, což se mi velmi nechce.Když bych vybíral mozkem, bylo by to mondeo, těch je k sehnání spousta, bylo by levněji servisovatelné, větší, novější. Na druhou stranu, je dost okoukané a s naftou jsou starosti.. Co myslíte, stojí to za to?
Chápu, že pro někomu 20.000 Kč jsou těžký prachy. Ale pokud uvažujete o Mazdě 6, tak jenom běžná výměna oleje, originálních filtrů, napínáků s prací stojí v servisu 12-20.000 Kč. Jinak jen pro orientaci: auto s odtahem příp. jen přívěsem vyjde za min. 8 Kč/km, k tomu další potřebné převozní položky, tak asi tak.

Kdyby se našel někdo, kdo mi najde auto podle mých představ, co do výbavy, motoru a technického stavu, tak 20 tisíc je super cena. To jsem zaplatil za předělání sníženého podvozku, který nás svou tvrdostí otravoval na každé cestě.
Ale tady dost záleží, jakou má firma smlouvu a co je ochotná zaručit. Pokud je schopná dát třeba rok záruku na dovezené auto (stačilo by na hlavní části nepodléhající provoznímu opotřebení), pak je to pořád super cena.
Nicméně chápu, že když někdo hledá auto za 100 tisíc, tak za 120 může mít na našem trhu docela jiné. Někdy je 20 tisíc skok k novější generaci.
respond
sheogorath
number of posts527
date of registration27.05.2016
Thursday 20.10.2016 10:55, RE
U me by zalezelo na cene auta, a hlavne na tom, jam moc by se me libilo
V pripade auta za 50k je 20k za dovoz blbost, ale u te Mazdy me to prijde v pohode. Je v tom jen dovoz, nebo cely zajisteni nakupu, papiru...?

Jako vyhodu nakupu v nemecku vidim nesrovnatelne vetsi vyber. Bohuzel, jako naprosty odpurce nafty v osobnich autech to mam s vyberem v CR tezky

Navic auta z nemecka nezazila (nebo zazila urcite mene) D1
respond
libredo1234
number of posts2
date of registration20.10.2016
Thursday 20.10.2016 11:19, odp.
Škoda, že neuvádíte cenovou relaci.
Pokud máte na mysli poslední generaci Mazdy 6, tak u dieslu, tam je nějaká konstrukční vada na vačkové hřídeli, resp. mechanismu ovládajícím ventily. Následek je větší otěr a uvolňování kovových špon do motoru. Vím, že to nějak řešili použitím tvrdší vačkovky, ale jelikož je to vada konstrukční, tak nevím, jak dlouho to vydrží. Doporučuji něco o tom poshánět na netu nebo jít radši do benzinu.
Mondeo v naftě je určitě dobrá volba, jen je třeba vybrat dobrý kus /třeba nákup od leasingovky/, na dovozy bych moc nesázel...
respond
A4
number of posts134
date of registration09.05.2007
Thursday 20.10.2016 13:06, RE: Nechat si dovézt za těžké prachy mazdu 6 z DE nebo poshánět mondeo v dieselu v ČR?
David V posted by:
gravestone posted by:
Lanx posted by:
Chápu, že pro někomu 20.000 Kč jsou těžký prachy. Ale pokud uvažujete o Mazdě 6, tak jenom běžná výměna oleje, originálních filtrů, napínáků s prací stojí v servisu 12-20.000 Kč. Jinak jen pro orientaci: auto s odtahem příp. jen přívěsem vyjde za min. 8 Kč/km, k tomu další potřebné převozní položky, tak asi tak.
Kdyby se našel někdo, kdo mi najde auto podle mých představ, co do výbavy, motoru a technického stavu, tak 20 tisíc je super cena. To jsem zaplatil za předělání sníženého podvozku, který nás svou tvrdostí otravoval na každé cestě.Ale tady dost záleží, jakou má firma smlouvu a co je ochotná zaručit. Pokud je schopná dát třeba rok záruku na dovezené auto (stačilo by na hlavní části nepodléhající provoznímu opotřebení), pak je to pořád super cena.Nicméně chápu, že když někdo hledá auto za 100 tisíc, tak za 120 může mít na našem trhu docela jiné. Někdy je 20 tisíc skok k novější generaci.

Takhle jsem si kdysi nechal od jedné firmy přivézt z DE svoji Hondu. Myslím, že provize tenkrát byla taky cca 20 tisíc - obsahovala dovoz, čerstvou STK, záruku půl roku na techniku a doživotní záruku na původ a počet ujetých km.
respond
ivan2
number of posts118
date of registration11.11.2010
Thursday 20.10.2016 13:21, 123
Zkuste zvážit dovézt auto vlastními silami, není to zase tak složité (vlastní zkušenost), často Vám bazarník i vyřídí formality. I s přespáním třeba v BB hotelu Vás to vyjde tak na třetinu než si auto někým nechat dovézt.
respond
Lanx
number of posts6
Thursday 20.10.2016 17:22, Cenová relace
Máte pravdu, ani jsem vám neřekl jakou cenovou relaci si představuji. Jednalo by se o minulou řadu u obou aut, do 250tis..
Dovést si to sám bych zvládl, ale zkontrolovat co kupuji ne. V tom je právě ta potíž. :)
Pro upřesnění, tu mazdu leda v benzinu. Ford si dovolím v dieselu, protože nemá tak špatnou pověst jako dieselová mazda a až se dieselovina "zese*e", nebudou opravy snad stát tolik.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.