gravestone posted by:
Lanx posted by:
Rozhoduji se mezi těmito dvěma vozy, s tím že o autech vím kulový (to co jsem načetl za zhruba půlrok na netu). Volba mého srdce by byla mazda ale ta bohužel v ČR není k nalezení, takže jako jedinou možnost vidím dovoz z německa, s tím že bych zaplatil 20000,- firmě, což se mi velmi nechce.Když bych vybíral mozkem, bylo by to mondeo, těch je k sehnání spousta, bylo by levněji servisovatelné, větší, novější. Na druhou stranu, je dost okoukané a s naftou jsou starosti.. Co myslíte, stojí to za to?
Chápu, že pro někomu 20.000 Kč jsou těžký prachy. Ale pokud uvažujete o Mazdě 6, tak jenom běžná výměna oleje, originálních filtrů, napínáků s prací stojí v servisu 12-20.000 Kč. Jinak jen pro orientaci: auto s odtahem příp. jen přívěsem vyjde za min. 8 Kč/km, k tomu další potřebné převozní položky, tak asi tak.
Kdyby se našel někdo, kdo mi najde auto podle mých představ, co do výbavy, motoru a technického stavu, tak 20 tisíc je super cena. To jsem zaplatil za předělání sníženého podvozku, který nás svou tvrdostí otravoval na každé cestě.
Ale tady dost záleží, jakou má firma smlouvu a co je ochotná zaručit. Pokud je schopná dát třeba rok záruku na dovezené auto (stačilo by na hlavní části nepodléhající provoznímu opotřebení), pak je to pořád super cena.
Nicméně chápu, že když někdo hledá auto za 100 tisíc, tak za 120 může mít na našem trhu docela jiné. Někdy je 20 tisíc skok k novější generaci.