0
back

diskuze k tématu: Mazda 6 - gasoline ci ropa

category of topic classification: poradna, jaké palivo vybrat, servisní náklady, technické dotazy, automobilky, japonská vozidla, italská vozidla
Lanx
number of posts6
date of registration09.07.2016
Tuesday 06.09.2016 19:09, Mazda 6 - gasoline ci ropa
Zdravim vsechny mudrce.
Chystam se na mazdu 6.. Jsem rozhodnut pro benzin protoze cekam ze atmosfera bude spolehlivejsi a rozdil v papirove spotrebe neni zase tak zasadni.. Budu jezdit pravidelne jen co tyden z brna do vychodnich cech a zpet. A pak sem tam nejake vylety atd..
Je vazne takovy rozdil v "dilech navic co se muzou pokazit" ze za to ropak nestoji?
respond
Reno
number of posts1352
date of registration30.03.2010
Tuesday 06.09.2016 20:29, RE: Mazda 6 - gasoline ci ropa
Lanx posted by:
Zdravim vsechny mudrce. Chystam se na mazdu 6.. Jsem rozhodnut pro benzin protoze cekam ze atmosfera bude spolehlivejsi a rozdil v papirove spotrebe neni zase tak zasadni.. Budu jezdit pravidelne jen co tyden z brna do vychodnich cech a zpet. A pak sem tam nejake vylety atd.. Je vazne takovy rozdil v "dilech navic co se muzou pokazit" ze za to ropak nestoji?

Mezi naftou a benzínem je rozdíl dva litry. Mezi skyactive se ten rozdíl stírá na litr. Jenom blázen by kupoval naftu, která má navíc mizernou pověst, nevím, jestli už to vyřešili ale byly tam nějaké fatální problémy... ke kterým se Mazda moc nehlásila.
respond
Lanx
number of posts6
date of registration09.07.2016
Tuesday 06.09.2016 22:34, RE: Mazda 6 - gasoline ci ropa
Zapomnel jsem pripsat ze to bude ojetina.. Takze rocnik 2008 - 2012. Takze tam ten skyactive nehrozi, ale papirovy rozdil 2 litry mi prave neprijde tak hrozny.. Uprimne bych uz se asi ani nerozmyslel kdyby se na ceskem trhu nejake benzinove mazdicky vyskytovaly..
respond
Cannibal
number of posts7
date of registration22.02.2013
Wednesday 07.09.2016 13:41, Vyplatí se počkat
Chce to si počkat na pěkný kousek v benzínu, vyplatí se to Já mám Mazdu 6 1. generace po FL (v provozu od 03/2008) 2,0i a než jsme tuto koupili, tak jsme cca rok hledali a čekali na kousek podle našich představ.. A rozhodně bych neměnil
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Wednesday 07.09.2016 14:39, RE: Mazda 6 - gasoline ci ropa
Lanx posted by:
Zapomnel jsem pripsat ze to bude ojetina.. Takze rocnik 2008 - 2012. Takze tam ten skyactive nehrozi, ale papirovy rozdil 2 litry mi prave neprijde tak hrozny.. Uprimne bych uz se asi ani nerozmyslel kdyby se na ceskem trhu nejake benzinove mazdicky vyskytovaly..

2 litry je 60 hal/km. Pronásobte si to ročním nájezdem a vyjde Vám teoretická výše úspory na palivu. Jenže diesel má více finančních hrozeb než atmo-benzín navíc v Mazdě velmi povedený a spolehlivý. Do ojeté Mazdy6 dilema nafta/benzín vůbec neexistuje.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.