nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, po přečtení řady recenzí se mi jeví jako dobrý automobil Mazda 6 kombi - druhá generace, plánuji jeho koupi. Ročně najedu 25 tis km. Mám představu spolehlivého auta (najeto do 150 tis. km), 6 rychlostních st. Ze zážehových motorů mi vychází nejlépe 2,0i. Jenže vyběr aut s těmito parametry je minimální. Prosím tedy o odpověď, jak jsou na tom dieslové motory 2,0 MZR (ev. 2,2 MZR) se spolehlivostí. Mám obavy, aby mne kromě koupi automobilu nečekaly brzké nenadálé desetitisícové výdaje na opravy motoru (turbo, spojka, DPF...). Mnohokrát děkuji za odbornou radu. JP
Nikdo na světě nedokáže zaručit, že jmenované komponenty nebude třeba měnit. Je to jen o míře akceptovatelného rizika. Pokud chcete mít jistotu, zajeďte s plánovanou ojetinou do servisu, nechte si otevřít spojku (dvojhmotu), turbínu a změřit "odpor" filtru, zkontrolovat vstřiky a čerpadlo. To vše by se možná do 15-ti tisíc Kč vešlo a budete mít relartivně slušně přesnou informaci o stavu. Po internetu se stejně víc nedovíte.