LukasK posted by:
Dobrý den,prosím o radu jaký vůz vybrat na denní cesty 80km (dálnice cca 40km, okresky 30km a zbytek město), minimálně jednou do měsíce 200km okresky trasa Ostrava-Jeseník a semtam nějaké popojíždění ve městě. Celkový nájezd za rok minimálně 20tkm, spíše těch 25tkm. První věc, pro kterou se nemohu stále rozhodnou, jeslti jít ještě v této době do nafty nebo dát šanci benzínu. Co se týká typu auta, tak určitě by to měl být kombík. Cenově tak cca 350t-400t bez DPH. Úplně nové auto mi přijde zbytečné, spíše bych se klonil nějakým max 2roky ojetým popřípadě nějaké skladovky či předváděčky. Hodně mě chytlila Mazda 6, které je však cenově výšě a už je to docela dlouhé auto, takže parkování v Ostravě, kde je docela problém najít místo, by bylo asi daleko horší. V Německu by se však dala sehnat verze po FL tak za 500t.. Říkám si jestli připlatit a jít do ní nebo je pro mne lepší varianta vybrat něco z nižší střední třídy. Předem děkuji za názory, které mi snad pomohou se rozhodnout.
Ahoj, ve tvé cenové relaci bych koupil nový Ford Focus kombi 1.0 Ecoboost, skladovku nebo předváděcí vůz. Ecoboosty 1.0 jsou spolehlivé, to dokazuje i služení vůz redakce Světa Motorů, který má přes 170tis.km najeto bez jediné závady.
A proč Ecoboost? Protože zvládá s obstojnou spotřebou, dynamikou i odhlučněním dálniční tempo.
Jinak měl jsem asi týden Kiu Ceed 1.4 ben a pokud jsem jezdil sám, vůz mi úplně stačil i na dálnici. Na okreskách jsem jezdil do 5,5l, což je paráda. Do tvého ropočtu by se vešel Ceed v kombíku i s 1.6 GDI, což stačí na veškeré potřeby. 7 letá záruka je také fajn. Podívej se na skladovky na stránky Kia, je tam docela slučný výběr. Trochu je hůře odhlučněný od kol, řízení je umělé, ale jinak příjemný vůz.
Pak je tu Opel Astra kombi 1.4Turbo skladovka. Bohužel jsem neřídil, jen v něm seděl, připadal mi docela komfortní a vpředu prostornější než Focus. Chtělo by se to v tom projet