Roman AX posted by:
Za 60 tisíc se dá určitě sehnat nějaké větší auto, ale rozhodně to bude risk. Počítejte i se zaplacením ekopoplatku, protože se jen těžko dostanete na EURO3 a pokud ano, tak to auto bude mít ne 120 -150 tisíc , ale nejmíň třikrát tolik, nebo bude svařené ze dvou a více kusů. Při této porci kilometrů už odchází v autech všechno a tak váš roční nájezd bude i něco stát. K vámi požadovaným značkám se nebudu vyjadřovat, obecně auta koncernu mají levné díly, hlavně z vrakovišť a čórek. Ford má i relativně levnou práci ve značkových servisech a i levné díly. Exot Lancia je snad jen pro někoho, kdo se mezi auty pohybuje dokáže a sehnat i nemožné. Doporučuji si zadat do vyhledávače vaše požadavky , v téhle cenové hladině jsou i jiná auta, např. Citroen Xantia, Peugeot 406, Fiat Marea.
Nevim, kdy jste se naposled dival na nabidku vozidel v rozmezi jez shani tazatel, ale rozhodne to neni takova tragedie jako tu popisujete. Mluvim z vlastni zkusenosti kdy jsem pred cca. pul rokem prodaval svoje Mondeo Mk3 2001 2,0i Ghia - auto plni Euro3, najeto poctivych 165 000km a po prodeji za 53 000,- potrebovalo pouze vymenit lanovody rucni brzdy a zadni kotouce. A sehant podobne auto (rozmery), ktery nebude mit najeto 300tkm, neni na rozpadnuti a plni Euro 3 v cene do 60 000,- neni opravdu zadny zazrak.
Osbne bych se poohlednul zase po Mondeu, byt v tazatelove situaci, i kdzy jsem dosti ovlivnen prave zkusenosti z meho auta, kdy, pominu-li klasickou bolistku v podobe vyrivych klapek, tak jsem resil pouze predni loziska, coz nekdo radi ke spotrebaku a pak klasiak desky, kotouce... Spotreba pri 60% mesta zbytek okresky cca. 8.2 litru.
Jako alternativu bych mozna volil P406, pripadne Citroen C5...i kdyz jeho design se mi moc nezamlouva, ale jak znamo...to jest ciste subjektivni a individualni...