0
back

diskuze k tématu: Kupujete navigaci? Poradíme výhody a nevýhody jednotlivých typů

category of topic classification:
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 21.04.2012 22:52, Navigace Google
v poslední době nejvíc používám navigaci v Android telefonu, přestože mám i Tomtoma. V Google navigaci vidím trasu s aktuálním provozem a můžu případně zvolit trasu s menším provozem. Nevýhoda je potřeba datového připojení. Ale to mám v telefonu tak jako tak. A samotná navigace moc dat nepotřebuje. Zvlášť když si oblast, kterou jezdím předem načtu do paměti. Pak se přes data stahuje jen trasa, ale mapa ne.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 22.04.2012 12:55, RE: Navigace Google
Petr S posted by:
v poslední době nejvíc používám navigaci v Android telefonu, přestože mám i Tomtoma. V Google navigaci vidím trasu s aktuálním provozem a můžu případně zvolit trasu s menším provozem. Nevýhoda je potřeba datového připojení. Ale to mám v telefonu tak jako tak. A samotná navigace moc dat nepotřebuje. Zvlášť když si oblast, kterou jezdím předem načtu do paměti. Pak se přes data stahuje jen trasa, ale mapa ne.
Nevýhoda je, když přejedeš hranice, tak platíš jak mourovatý. Nejlepší řešení je podle mně přenosná navigace s doživotní aktualizací map. Já jsem podědil navigaci business v BMW, ta těžko nacházela soupeře, ovšem její pořízovací cena okolo sto tisíc plus 5 tisíc každý rok za aktualizaci map - to je špatný vtip...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 22.04.2012 14:12, Navigon v mobilu
Zkusenosti s Garmin jak v mobilu tak prenosnou byli tragicke, velmi spatne navadeni trasy skrze nezpevnene komunikace, radoby zkratky atd a pri jakemkoli nastaveni trasy rychla, ekonomicka atd....pote jsem vyzkousel NAVIGON pro Android pro Samsung galaxy S a jsem absolutne spokojeny. Cena vysoka (da se pri trose sikovnosti sehnat zdarma na netu vcetne cele Evropy). Display velky jak normalni navigace, mobil mam u sebe vzdycky, odpadaji 2 drzaky na okno, nemusim premyslet kam strcim navigaci abych ji schoval pred zlodeji (obzvlaste pri castem vystupovani a nastupovani - typicky obchodni zastupce) Navadeni skvele, pokryti taky skvele. Nemam vyhrad k NAvigonu. Snad jen grafika by mohla byt nejaka krasnejsi, je takova stroha, ale krasne prehledna.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 22.04.2012 14:36, RE: Navigon v mobilu
mufik.martin posted by:
Zkusenosti s Garmin jak v mobilu tak prenosnou byli tragicke, velmi spatne navadeni trasy skrze nezpevnene komunikace, radoby zkratky atd a pri jakemkoli nastaveni trasy rychla, ekonomicka atd....pote jsem vyzkousel NAVIGON pro Android pro Samsung galaxy S a jsem absolutne spokojeny. Cena vysoka (da se pri trose sikovnosti sehnat zdarma na netu vcetne cele Evropy). Display velky jak normalni navigace, mobil mam u sebe vzdycky, odpadaji 2 drzaky na okno, nemusim premyslet kam strcim navigaci abyc...
já už jinou navigaci, než v Nokii nepoužívám. Jednoduché a rychlé aktualizace, rychlé získání signálu proti přenosné (Navigon 7xxx) a bezproblémové navádění včetně názvů ulic a brilantní čtení cedulí s názvy měst. A,že je cena vysoká a umí to jen chytré telefony? Mám Nokii C5, nevím kolik stojí dnes nová, ale mě vyšla na 2500kč...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 22.04.2012 15:53, RE: Navigace Google
Michal posted by:
Nevýhoda je, když přejedeš hranice, tak platíš jak mourovatý. Nejlepší řešení je podle mně přenosná navigace s doživotní aktualizací map. Já jsem podědil navigaci business v BMW, ta těžko nacházela soupeře, ovšem její pořízovací cena okolo sto tisíc plus 5 tisíc každý rok za aktualizaci map - to je špatný vtip...
dají se sehnat mapy i neofiko, kolem pětistovky za jedno cd. já jsem takhle řešil mapy do Velouše, tam byla origo vestavěná navigace-pro svojí německou mluvu přezdívaná Eva Braun, a orig. mapy z roku 2003 mě skutečně neuspokojily, ani nejnovější mapy ale nebyly dostatečně podrobné, takže jsem přešel na přenosné zařízení, mám staré Mio C920 flashnuté na IGO, a jsem naprosto spokojený.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 22.04.2012 20:50, RE: Navigace Google
tomaskrtek posted by:
dají se sehnat mapy i neofiko, kolem pětistovky za jedno cd. já jsem takhle řešil mapy do Velouše, tam byla origo vestavěná navigace-pro svojí německou mluvu přezdívaná Eva Braun, a orig. mapy z roku 2003 mě skutečně neuspokojily, ani nejnovější mapy ale nebyly dostatečně podrobné, takže jsem přešel na přenosné zařízení, mám staré Mio C920 flashnuté na IGO, a jsem naprosto spokojený.
A umí ta navigace to, že tě upozorní na zácpu a najed ti náhradní cestu? Ten business to uměl i po městě, když jsem chtěl v pátek odpoledne projet co nejrychleji Brnem, nerozpakoval jsem se nechat navigovat... a fungovalo to dost dobře...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 22.04.2012 20:56, RE: Navigace Google
Michal posted by:
A umí ta navigace to, že tě upozorní na zácpu a najed ti náhradní cestu? Ten business to uměl i po městě, když jsem chtěl v pátek odpoledne projet co nejrychleji Brnem, nerozpakoval jsem se nechat navigovat... a fungovalo to dost dobře...
To uměla moje Sony Nav-u před pěti lety. A stejně ji nepoužívám. Mám v mobilu Navigon nebo ty gůgl mapy. Bohatě to stačí, protože se stejně na žádnou navigaci nemůžete spolehnout na 100%.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 22.04.2012 23:29, RE: Navigace Google
TwinT posted by:
To uměla moje Sony Nav-u před pěti lety. A stejně ji nepoužívám. Mám v mobilu Navigon nebo ty gůgl mapy. Bohatě to stačí, protože se stejně na žádnou navigaci nemůžete spolehnout na 100%.
Dneska jsou datové tarify pro roaming relativně levné. Byl jsem s Google navigací loni na Tenerife, takže v EU. Stálo mě to jen 354 + 10 kč měsíčně za 150 MB dat. Tzn. jen 2x tolik co platím v Čechách. Tuším že takhle výhodnou nabídku Vodafone teď už nenabízí, ale pořád to ujde. <br>
Těch 150 MB stačilo nejen pro navigování, ale i pro občasné brouzdání netu když jsem potřeboval něco zjistit o ostrově apod. Celý ostrov se totiž vešel do 5ti čtverců o velikosti 16x16 km, které jsem předem do nahrál do telefonu. <br>
Jinak na google NAVIGACI se mi líbí, že vidím celou trasu včetně barev podle stupně průjezdnosti. Navigace založené na RDS podle mě tak detailní informace asi nemají. Ale možná se pletu. Navíc co jsem vypozoroval, tak Google sbírá data přímo z vlastních navigací, takže data o situaci jsou aktuální v řádu pár minut.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 23.04.2012 08:36, RE: Navigace Google
Michal posted by:
jasně že umí-TMC RDS mají navigace už hodně dlouho.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 23.04.2012 09:26, HTC
Jako navigaci používám starý mobil HTC TYTN 2, stál mě před rokem a půl 2000kč, výsuvná klávesnice wifi atd. Mám v něm Tomtoma na půlku evropy do velké podrobnosti. Velká spokojenost, hned vypočte trasu a velké možnsoti výběru jiných tras do stejného cíle, s poplatky berz pěšky na kole. Mám to na držáku s přísavkou a ani na motrce při velkých raxchlostech nebo při svižné jízdě v zatáčkách se mi neodporoučel k zemi. Při cestě na Slovensko zvádl tenhle mobil i déšt, a Nokia 5230 v kapse pod kůži kde bylo sucho umřela. Mám jenom špatné zkušenosti s nokii (i přítelkyně si stěžuje na tu svoji).
Záběrem, podle mě se už nevyplatí kupovat samostatné navigace stačí aplikace do mobilu. Zabudované navigace v autě jsou spíš jako autoradio s dotykovým ovládáním.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 29.04.2012 14:26, Navigace GoClever GC 5066.
Při koupi navigace je nutné si dávat pozor na rychlost procesoru, která má návaznost na zpracování dat a t.zv. dobu odezvy (reakce). To co uvádím, je navigace dobrá, ale v tomto směru strašně pomalá. Ve velkých městech je to pěkný problém.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.