citation:
reakce na: Thör, 25.09.2019 14:01 (Chci jak píši v úvodu, bezpečn ...)
Konkrétní čísla Ti nedám, ale když jsem si v ESA "vybíral obecně" Smax x Fiat Freemont, bazarník radil, ať si raději vezmu Forda.
Osobně mám Fordy za poměrně nezáludná auta s dobrou možností servisu (kdyby něco), jsou jich všude tuny. Smax mi byl doporučen i mým servisem (s manuálem). Pochopitelně má svá slabá místa (kabel. svazky, motorky ve vyšších výbavách) atd..., ale oproti vozům, které jsi výše jmenoval by Smax nemusel být horší (neber mě za slovo, jedná se o můj odhad).
Velká výhoda Smaxu dle mého je, že je to větší auto, ale zachovává si v rozumné míře chování běžného kombi.
Asi byses měl jet někam svézt, a dle alespoň nějakých km na každém voze zjistit, co by Ti sedlo. Pokud je Ti jedno, jak auto jede a co přitom dělá, jsi štastný člověk a pak můžeš tuto část přeskočit a něco rovnou koupit. Ale jak měřitelně hodnotit spolehlivost ojetiny v dané cenové kategorii úplně nevím. Existují statistiky spolehlivosti, ale nejsem si jist, zdali postihují věci důležité pro zájemce o ojetinu. Jestlis někde našel Hyundai a Fiat před Fordem, pošli mi to.
Spíše jde o to, vybrat vůz s dobrou historií a v dobrém stavu (ostatně jako vždy).