free78 posted by:
"Herec Jiří Hána (39) jezdí bez nehod. Je přesvědčen, že je to tím, že dodržuje rychlost."Já se vždy mylně domníval, že se je třeba věnovat řízení, předvídat, mít auto v dobrém technickém stavu, případně nebýt opilý atd., ale jak se zjistilo, tak ne. Stačí dodržovat rychlost. Tím se vyloučí vznik nehod. Samozřejmě článek je napsán fikaně, aby jsme jej my - obyčejní lidé nemohli zneužít. Není tam totiž uvedeno jakou rychlost. Zda konstantní, či nulovou, nebo zda nějakou odpovídající nějaké složitější matematické funkci.Zkoušel jsem jednou experimentálně dodržet konstantní rychlost asi 30km/h (rychlost byla díky náledí dodržována nezávisle na poloze brzdového pedálu), ale náraz do smrku mne ujistil, že tato rychlost asi není ta správná, ta kterou je třeba dodržet, aby nedocházelo k nehodám.Jednou sem třeba zase prováděl experiment a na dálnici jsem dodržoval asi 133km/h dle GPS. K nehodě nedošlo. Možná že snad tohle by mohla být ta rychlost k dodržení.Budu zkoumat dál.Herci Hánovi děkuji za jeho přínos automobilismu a dovolil bych si jej skromě a s pokorou navrhnout na cenu "Zlatý ventilek 2016".Míru zdar.
Důležité je,že jezdí bez nehod,tudíž miímo dodržování rychlosti se i nejspíš věnuje řízení vozidla,předvídá atd.